Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ο Αλεξίνικος, ο μικρός ολυμπιονίκης  |  Δρίλλια Μαργαρίτα

ISBN:

Αρ. σελίδων

12,23€

Special Price11,01€

OR

Λεπτομέρειες

...Μια φορά και έναν καιρό, πριν από χιλιάδες χρόνια, στη χώρα μας την Ελλάδα γεννήθηκαν οι μεγαλύτεροι αθλητικοί αγώνες του κόσμου, οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η ιστορία τους συνδέεται με αρχαίους ελληνικούς μύθους, με θεούς και ήρωες και γι’ αυτούς θα διαβάσουμε σε τούτο το παραμύθι.
Θα ακολουθήσουμε τον Δία, το βασιλιά των θεών, που πρώτος αγωνίστηκε στην Ολυμπία, τον Ηρακλή, τον ιδρυτή των Ολυμπιακών Αγώνων, τον Προμηθέα και τις λαμπαδηδρομίες, αλλά και τον Αλεξίνικο, ένα μικρό παιδάκι που αγωνίστηκε και στέφθηκε ολυμπιονίκης.


...Οι πρωταγωνιστές μας και οι ιστορίες τους ζωντανεύουν μέσα από παραστάσεις αρχαίων ελληνικών αγγείων και με τον τρόπο αυτό οι μικροί αναγνώστες γνωρίζουν την ελληνική μυθολογία εξοικειώνονται με την Ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων και συγχρόνως έρχονται σε πρώτη επαφή με την αρχαία ελληνική αγγειογραφία, η οποία αποτελεί πηγή πληροφοριών για την κατανόηση της μυθολογίας και της ζωής στην αρχαιότητα.
Επίσης, τα παιδιά διασκεδάζουν ζωγραφίζοντας και παίζοντας με τις δραστηριότητες που προσφέρονται στο τέλος του κειμένου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :