Ο δήμιος του Σεν-Πιερ  |  Σαλιό-Μπραμλί Μαρίν

ISBN: 960-14-0311-6

Αρ. σελίδων 322

15,29€

Special Price13,76€

OR

Λεπτομέρειες

Σεν-Πιερ και Μικελόν, 1888. Ένας καβγάς μεταξύ ναυτικών καταλήγει σε φόνο. Στο νησί αυτό, στην άκρη του κόσμου, μπορεί να υπάρχει δικαστήριο για να δικάσουν το δολοφόνο, δεν υπάρχει όμως ούτε λαιμητόμος ούτε δήμιος για να εκτελεστεί η ποινή.
Είναι χειμώνας, το χιόνι και οι πάγοι παραλύουν τα πάντα. Θα χρειαστεί να περάσει αρκετός καιρός ώσπου να φτάσει η γκιλοτίνα. Στο διάστημα αυτό η ζωή του καταδικασμένου σε θάνατο Νιλ Ογκίστ αλλάζει δραματικά. Θα βρεθεί υπό την εποπτεία του λοχαγού Σεν-Ροκ, διοικητή της φρουράς του νησιού. Η φιλική αγάπη με την οποία τον περιβάλλει η σύζυγος του διοικητή, η Σολάνζ, αλλά και η υποστήριξη των κατοίκων του μικρού νησιού, κάνουν τον Νιλ Ογκίστ να ξαναγεννηθεί. Όταν μάλιστα σώσει μια ζωή, ο θανατοποινίτης μετατρέπεται σε λαϊκό ήρωα. Ύστερα απ’ αυτό θα έχουν ακόμα το δικαίωμα ή την υποχρέωση να τον αποκεφαλίσουν;

Εμπνευσμένο από μια αληθινή ιστορία, αυτό το γεμάτο αγάπη, βία και ανθρωπιά αφήγημα έχει μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη από τον Πατρίς Λεκόντ, βασισμένο στο σενάριο του Κλοντ Φαραλντό, με πρωταγωνιστές τους Ζιλιέτ Μπινός, Ντανιέλ Οτέιγ και Εμίρ Κουστουρίτσα.