Η Πλεκτάνη  |  Ντέιβιντ Ιγκνάσιους

ISBN: 978-960-14-1729-5

Αρ. σελίδων 477

18,25€

Special Price16,43€

OR

Λεπτομέρειες

Ο Ρότζερ Φέρις είναι ένας από τους μαχητές της CIA στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Άφησε το Ιράκ με ένα σμπαραλιασμένο πόδι και μία κρίσιμη αποστολή: Nα διεισδύσει στο δίκτυο ενός αρχιτρομοκράτη, γνωστού ως «Σουλεϊμάν». Για να τρυπώσει στο άντρο του Σουλεϊμάν, ο Φέρις καταστρώνει ένα σχέδιο εμπνευσμένο από μια αριστουργηματική επιχείρηση της Βρετανικής Αντικατασκοπίας κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο: Ετοιμάζει το «σώμα της απάτης», το πτώμα, ουσιαστικά, ενός υποτιθέμενου αξιωματούχου της CIA, που εμφανίζεται να έχει πετύχει το ακατόρθωτο, με τη στρατολόγηση ενός πράκτορα μέσα από τις τάξεις του εχθρού.
Η πλεκτάνη αυτή παγιδεύει συμμάχους και αντιπάλους σε έναν περίπλοκο, δεξιοτεχνικά υφασμένο ιστό, με το ξετύλιγμα του οποίου ο Φέρις θα βρεθεί αβοήθητος σε ένα στρόβιλο εξελίξεων. Μόνη του ελπίδα, ο επικεφαλής της ιορδανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ένας εκλεπτυσμένος δανδής, που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η αραβική εκδοχή του Τζορτζ Σμάιλι, του διάσημου κατασκόπου του Τζον Λε Καρέ.
Μπορεί όμως ο Φέρις να τον εμπιστευτεί;...

«Ο αποπροσανατολισμός και η παραπλάνηση του εχθρού συγκαταλέγονταν ανέκαθεν στις θεμελιώδεις αρχές του πολέμου. Κατά συνέπεια, οι διαφόρων ειδών πολεμικές τακτικές έχουν παίξει το ρόλο τους σε όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις που ακολούθησαν το επεισόδιο με το Δούρειο Ίππο, ή ίσως ακόμα νωρίτερα. Το παιχνίδι παίζεται για τόσο πολύ καιρό, ώστε δεν είναι εύκολο να επινοήσεις νέες μεθόδους συγκάλυψης των πλεονεκτημάτων ή των προθέσεών σου. Επιπλέον, πρόκειται για μηχανορραφίες, οι οποίες προϋποθέτουν σχολαστικό σχεδιασμό και άψογη εκτέλεση. Διαφορετικά, αντί να παραπλανήσεις τον εχθρό, ­απλώς του ανοίγεις τα χαρτιά σου».