Δαρείος  |  Εμπέρ Μπερνάρ

ISBN: 960-14-1039-2

Αρ. σελίδων 308

14,27€

Special Price12,84€

OR

Λεπτομέρειες

«Όλα είχαν αρχίσει λίγες βδομάδες νωρίτερα. Ένας εξουθενωμένος έφιππος αγγελιαφόρος είχε παρουσιαστεί με το άλογό του που έβγαζε αφρούς από το στόμα στις πύλες του παλατιού. Ανακοίνωσε στον Δαρείο την πτώση των Σάρδεων, μιας από τις πέντε πρωτεύουσες της αυτοκρατορίας και σύμβολο της ευημερίας της, στο δυτικό άκρο της Μικράς Ασίας. Τα ψήγματα χρυσού που στραφτάλιζαν στα κύματα του ποταμού Πακτωλού αποτελούσαν πηγή ανεξάντλητου πλούτου.
»Σαν έμαθε το νέο, ο Δαρείος οργίστηκε και ζήτησε να μάθει ποιοι ήταν οι ληστές που ευθύνονταν γι’ αυτό που θεωρούσε κήρυξη πολέμου. Όταν ανακάλυψε πως επρόκειτο για τους Αθηναίους, άρπαξε το τόξο του και έριξε ένα βέλος προς τον ουρανό λέγοντας μια προσευχή:
»”Ω Αχούρα Μάζντα, επίτρεψέ μου να πάρω εκδίκηση εναντίον των Αθηναίων!”
»Με την περηφάνια του βαθιά πληγωμένη, ο Δαρείος αναμασούσε την εκδίκησή του. Για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία της Περσίας, μια ξένη δύναμη λάβωνε την καρδιά της αυτοκρατορίας. Και το αποκορύφωμα της ατίμωσης ήταν ότι ο επιτιθέμενος ήταν μια μικρή χώρα.
»Από κείνη τη μέρα κανείς στο παλάτι δεν αμφέβαλλε ότι ο επόμενος πόλεμος θα ήταν εναντίον των Αθηναίων. Αν όμως ο βασιλιάς των Περσών προέβαινε σε αντίποινα, θα χρειαζόταν γνωστικούς συμβούλους, που να ξέρουν τη γλώσσα και τη χώρα. Ο Δημοκήδης ονειρευόταν να ξαναπάει μια μέρα στην Ελλάδα. Είχε έρθει η στιγμή να αξιοποιήσει τα ταλέντα του».

5ος αιώνας π.X. O μεγάλος βασιλιάς Δαρείος, μετά από μακρά περίοδο βασιλείας, θέλει να κατακτήσει την Eυρώπη.
Όμως, στο απομακρυσμένο χωριουδάκι του Xονταμπάντ, η ζωή κυλάει ήρεμα και κανείς δεν ανησυχεί για τον επικείμενο πόλεμο. H ορφανή Σεταρέ, για την οποία ο μάγος Zωροάστρης έχει προβλέψει ξεχωριστή μοίρα, βρίσκει καταφύγιο κοντά στον Mαρδοχαίο.
O Mαρδοχαίος ακολουθεί το Bασιλιά των Bασιλέων και ξεκινάει το ταξίδι του κατά μήκος του Eυφράτη, διασχίζει τη Λυδία και από την Έφεσο κατευθύνεται στη μυθική Σκυθία. Όμως, με τον ερχομό του χειμώνα, η τύχη φαίνεται να εγκαταλείπει τους Πέρσες.
Πίσω στο χωριό, η μικρή Σεταρέ, μελλοντική βασίλισσα των Περσών, μεγαλώνει και ομορφαίνει ενώ στην πρωτεύουσα της Περσίας προετοιμάζεται εξέγερση...

Πόλεμοι, έρωτες και μαγεία σε ένα ιστορικό μυθιστόρημα για μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες των Περσών.