Ο πόλεμος και η σκιά  |  

ISBN: 960-14-0518-6

Αρ. σελίδων 308

14,78€

Special Price13,30€

OR

Λεπτομέρειες

Ένα σημείο έντασης στον πλανήτη, ένα γεωπολιτικό ηφαίστειο που όλοι πίστευαν πως βρισκόταν σε ύφεση, εκρήγνυται. Ένας απρόσμενος πόλεμος ξεσπάει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Οι τουρκικές δυνάμεις συντρίβουν την ελληνική αντίσταση στα νησιά. Μια νέα εθνική καταστροφή διαγράφεται.
Όμως στο μέτωπο του Έβρου μια ταχυκίνητη ελληνική δύναμη διασπά τα τουρκικά στρατεύματα και με μια αστραπιαία προέλαση φτάνει έξω από την Κωνσταντινούπολη. Η λαϊκή πίστη στο αήττητο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων καταρρέει και για πρώτη φορά από την εποχή του Κεμάλ τα θεμέλια του τουρκικού κράτους κλονίζονται.
Η ελληνική στρατιωτική επιτυχία σείει επικίνδυνα την παγκόσμια σκακιέρα και απειλεί με ριζική αναδιαμόρφωση ένα από τα περισσότερο κρίσιμα από γεωπολιτική άποψη σημεία του πλανήτη. Το γεγονός αυτό προκαλεί τη βίαιη αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών, που σπεύδουν να επαναφέρουν τα πράγματα στη «φυσιολογική» τους κατάσταση.
Όμως η Ελλάδα είναι μια χώρα που ανήκει στο σκληρό πυρήνα της Δύσης και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον της παραδοσιακή στρατιωτική ισχύς. Έτσι, λοιπόν, οι ΗΠΑ ξεκινούν μια υπόγεια, σκοτεινή, πολεμική επιχείρηση στο ελληνικό έδαφος. Μιας νέας μορφής στρατιωτική δύναμη αναπτύσσεται μυστικά στην Ελλάδα και τη μετατρέπει σε ένα απέραντο πεδίο μάχης, στο πλαίσιο ενός αφανούς αλλά ανελέητου «ασύμμετρου» πολέμου, όπου τον κύριο λόγο έχουν τα πολεμικά τεχνουργήματα της νέας τεχνολογικής μαγείας...

«Ήταν η τελευταία φορά που είδα τον Χάρη. Ορισμένα γραπτά που βρήκα μέσα σε αυτό το χαρτοφύλακα-θησαυροφυλάκιο θα προτιμούσα να μην τα είχα διαβάσει ποτέ. Το αίμα μου πάγωσε και από τότε ζω με έναν ύπουλο, αδιόρατο φόβο, χειρότερο και από τον πιο απαίσιο τρόμο που έζησα τις στιγμές που πίστευα ότι έβλεπα το πρόσωπο του θανάτου».