Αριάδνη, η μέλισσα του φεγγαριού  |  Ζερβονικολάκης Νίκος

ISBN: 960-14-0247-0

Αρ. σελίδων 338

15,79€

Special Price14,21€

OR

Λεπτομέρειες

Είναι η πριγκίπισσα της Κνωσού, η Αριάδνη, που δοκιμάζεται μέσα από μια διαδικασία μύησης στα μυστικά του Λαβυρίνθου.
Το νεαρό κορίτσι πανικοβάλλεται όταν βλέπει για πρώτη φορά να κυλάει το αίμα της ήβης στους μηρούς της. Τότε είναι που η μάνα της, η βασίλισσα Πασιφάη, την παραδίδει στην πρωθέρεια της θεάς να τη μυήσει...
Ποια είναι όμως αυτά τα μυστικά και οι δοκιμασίες από τις οποίες πρέπει να περάσει η νεαρή Μέλισσα του Φεγγαριού, για να αγγίξει το νόημα του Λαβυρίνθου;
Η Αριάδνη θα το μάθει μέσα από μια πολύπαθη εμπειρία.
Χυμοί ζωής: οι έρωτες, οι αδυναμίες και η προσδοκία, στο σκοτεινό και γεμάτο γρίφους μονοπάτι της μύησής της. Ο ταύρος που έρχεται απ' τη θάλασσα, η ομάδα των Δελφινιών, η θυσία στο Γιούχτα, το αγρίμι της θεάς γίνονται κομμάτια μιας συναρπαστικής τοιχογραφίας από τα Μάταλα μέχρι τη Φαιστό και την Κνωσό.
Η εξουσία του θρόνου των γυπών, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της Μεγάλης Μητέρας Θεάς, της οποίας η Αριάδνη πρέπει να γίνει ιέρεια, ρίχνει τη σκιά της στα πρόσωπα και στις καταστάσεις.
Η πολυτέλεια της Κνωσού, τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν από την εποχή μας, γοητεύει – σφραγίδα κι αυτή ενός μεγάλου και λαμπερού πολιτισμού.
Ένα ιστορικό μυθιστόρημα βασισμένο στα όσα έχουν φέρει στο φως σημαντικές ανασκαφές σε δεκάδες μινωικές θέσεις, παλάτια και ιερά, φωτίζοντας μέσα από παραστάσεις, αντικείμενα και τοιχογραφίες αυτή την πολύ πρώιμη εποχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :