Συνταγές μαγειρικής για εργαζόμενες μωρομάνες  |  Ντίκεϋ Βέρα

ISBN: 960-14-0566-6

Αρ. σελίδων 98

10,20€

Special Price9,18€

OR

Λεπτομέρειες

Πρώτη θέση στον Διαγωνισμό Gourmand-World Cookbook Awards 2002 για το βραβείο Best Children CookBook in Greek και προκρίνεται για τον τελικό νικητή Best in The World που θα διεξαχθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2003.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα www.cookbookfair.com.


Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια κοπέλα. Τώρα τι την έπιασε και πήγε κι έγινε μάνα, ο Θεός κι η ψυχή της. Υπάρχει σχετικό τραγούδι για την περίπτωσή της, ο ύμνος της κακομοίρας, η περίφημη Μαίρη Παναγιωταρά του Κηλαηδόνη. Αν τον ξέρεις το σκοπό κι αν σου 'ρχεται με τη μία να το τραγουδήσεις, εσύ είσαι η κοπέλα που κάνει λάθη και τρέχει τώρα και δε φτάνει. Αν δεν το ξέρεις, ή ξύπνια είσαι ή μικρή. Έτσι κι αλλιώς και να μην έχεις πιαστεί κορόιδο μέχρι τώρα, ποτέ δεν είναι αργά. Σε κάθε περίπτωση οι πρώτες βοήθειες που θα χρειαστείς για να επιβιώσεις αφορούν την κουζίνα. Εδώ είμαστε εμείς.

«Καλώς ήρθες στον κόσμο των εργαζόμενων μητέρων. Τη ζωή σου όπως την ήξερες, ξέχνα την. Τα Σάββατα κουβέντα μέχρι το πρωί γιατί αύριο δεν έχουμε δουλειά, ξέχνα τα. "Αφού τσακωθήκαμε, θα πάω δυο μέρες στη μαμά μου και τρέχα να με παρακαλάς", ξέχνα το. Καφές στο κρεβάτι, ξέχνα τον. Σεξ στο σαλόνι, ξέχνα το. (...)
»Θα πιάσεις πολλές φορές τον εαυτό σου να προβληματίζεται πάνω στην ελαστικότητα του χρόνου και γιατί το εικοσιτετράωρο δεν έχει τριάντα ώρες. Θα αναρωτηθείς ένα εκατομμύριο οχτακόσιες ογδόντα δύο φορές τι πήγες κι έκανες. Θα μετανιώσεις τουλάχιστον τόσες φορές όσες θα αναρωτηθείς. Μην το ψάχνεις. Ό,τι έγινε έγινε. Το θέμα τώρα είναι να τη βγάλεις καθαρή. (...)
»Τον οδηγό επιβίωσης τον βαφτίσαμε οδηγό μαγειρικής. Για να σ' αφήσουνε λίγο ήσυχη τη γυναίκα. Υπάρχουν κόλπα και τρικ επιβίωσης, επιστημονικά τεκμηριωμένα και στηριγμένα σε προσωπική εμπειρία και στατιστική επιβεβαίωση. Επειδή η συνωμοτικότητα είναι ο πρώτος κανόνας για να τη βγάλεις καθαρή, τα κεφάλαια παριστάνουν τις συνταγές μαγειρικής. Δεν ξεκουράζεσαι. Διαβάζεις τι καλό, νόστιμο, υγιεινό και πρωτότυπο θα τους μαγειρέψεις αύριο. Η καλή νοικοκυρά είναι εργαζόμενη, λεπτή, ενήμερη, ανταγωνιστική, σέξι, δούλα και κυρά».