Στο όνομα του συστήματος  |  

ISBN: 978-960-14-1935-0

Αρ. σελίδων 172

12,17€

Special Price10,95€

OR

Λεπτομέρειες

Παρά την οικονομική ευμάρεια και τις ελευθερίες που απολαμβάνουμε σε σχέση με το παρελθόν, στην κοινωνία μας υπάρχει διάχυτη δυσαρέσκεια, λόγω της επικράτησης επιλήψιμων, διεφθαρμένων και διαπλεκόμενων συμπεριφορών των παικτών του συστήματος. Ορισμένοι πολιτικοί, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, κρατικοί λειτουργοί, συνδικαλιστές, σύμβουλοι, επώνυμοι και πολίτες αλληλοεκμαυλίζονται και μετατρέπουν την κοινωνία σε χωνευτήρι απ’ όπου πηγάζουν τα παράνομα υπερκέρδη για τους ολίγους, οι κοινωνικές ελλείψεις, η συνενοχή και η παραβατική επιβίωση για την πλειονότητα των πολιτών.
Η άρση του αδιεξόδου στο οποίο έχουμε οδηγηθεί βρίσκεται στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μας παρέχονται από το σύστημα της φιλελεύθερης δημοκρατίας, μέσω της δημοκρατικής πολιτικής εκπροσώπησής της και των κανόνων της ελεύθερης οικονομίας. Η πορεία προς τα εμπρός χρειάζεται πολλή και καλόπιστη δουλειά, στους άξονες της Δικαιοσύνης, της Παιδείας, της Δημοκρατίας, της Καθημερινότητας και της Επιχειρηματικότητας, που τους έχουμε κακοποιήσει στη χώρα μας.

Την ευθύνη για την οµαλή λειτουργία και την επιβολή του συστήµατος της φιλελεύθερης δηµοκρατίας µας τη φέρουµε όλοι µας µε τις πολιτικές µας επιλογές και τις κοινωνικές µας συµπεριφορές. Το φιλελεύθερο δηµοκρατικό σύστηµα αποτελεί τη µοναδική ρεαλιστική δυνατότητα συγκερασµού της ατοµικότητάς µας µε την κοινωνικότητα, παρέχοντας τη δυνατότητα βελτίωσης και προόδου για καθέναν από εµάς ξεχωριστά και ταυτόχρονα για όλους µαζί. Το µέλλον µας είναι γεµάτο από ατοµικές και συλλογικές προκλήσεις, τις οποίες καλούµαστε εκ των πραγµάτων να αντιµετωπίσουµε και πάνω από όλα προέχει η οµαλή λειτουργία του κοινωνικοπολιτικού µας συστήµατος, που αποτελεί το εφαλτήριο λύσης των προβληµάτων µας.