Ισημερία  |  Γουάιτ Μάικλ

ISBN: 978-960-14-1373-0

Αρ. σελίδων 416

18,76€

Special Price16,89€

OR

Λεπτομέρειες

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ BEST SELLER

Οξφόρδη. Μία νεαρή γυναίκα εντοπίζεται βάναυσα δολοφονημένη. Λίγες ώρες αργότερα, μία δεύτερη γυναίκα βρίσκεται νεκρή. Ο τρόπος που κινήθηκε ο δολοφόνος είναι πανομοιότυπος με το πρώτο έγκλημα, μόνο που στη θέση του εγκέφαλου υπάρχει ένα ασημένιο νόμισμα. Η Νεοϋορκέζα Λόρα Νίβεν, πρώην δημοσιογράφος, επισκέπτεται την πόλη όπου είχε φοιτήσει πριν από είκοσι χρόνια. Καθώς η Λόρα επιχειρεί να διαλευκάνει το μυστήριο των δολοφονιών, παρά τη δυσπιστία και τις αντιδράσεις της αστυνομίας, ακολουθώντας τα λιγοστά στοιχεία που υπάρχουν, ανακαλύπτει ότι αυτά τα φρικτά εγκλήματα δεν περιορίζονται απλά στο παρόν. Οι αποκαλύψεις που έρχονται σταδιακά συνθέτουν μια εικόνα που συνδέει μέλη της Βασιλικής Εταιρείας του 17ου αιώνα –και ειδικά τον Ισαάκ Νεύτωνα– με την αλχημεία και τη σύγχρονη προσπάθεια κάποιων να ανακαλύψουν τη Φιλοσοφική Λίθο.
Το βιβλίο Ισημερία είναι ένα θρίλερ καταδίωξης που καθηλώνει τον αναγνώστη καθώς εξελίσσεται σε δύο διαφορετικούς αιώνες και ξετυλίγει τη μανία που κρύβεται πίσω από το κυνήγι της αποκρυφιστικής γνώσης.

Tο έργο Iσημερία αποτελεί ένα ξεχωριστό αστυνομικό μυθιστόρημα, στο οποίο η πλοκή εκτυλίσσεται αριστοτεχνικά γύρω από πραγματικά στοιχεία και ιστορικές προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων ο κορυφαίος επιστήμονας και μελετητής του αποκρυφισμού Iσαάκ Nεύτωνας.
Aποκρυφισμός, αλχημεία και ιστορία δημιουργούν ένα μοναδικό πλαίσιο και η εξέλιξη του βιβλίου, σε δύο χρονικές περιόδους, τη σύγχρονη εποχή και το 17ο αιώνα, κρύβει αλλεπάλληλες εκπλήξεις και ανατροπές.