Η κόκκινη σκηνή  |  Ντάιαμαντ Ανίτα

ISBN: 960-14-0517-8

Αρ. σελίδων 458

22,93€

Special Price20,64€

OR

Λεπτομέρειες

Οι σύζυγοι του Ιακώβ μαζεύονται στην κόκκινη σκηνή κάθε που εμφανίζεται το καινούριο φεγγάρι, και είναι σ' αυτήν ακριβώς την εικόνα που χτυπά η καρδιά του συγκινητικού μυθιστορήματος της Ανίτα Ντάιαμαντ. Η σκηνή βάφεται κόκκινη από την πορφύρα του ηλιοβασιλέματος αλλά και από το αίμα που ρέει.
Η Δείνα, γνωστή μόνο ως κόρη και αδελφή αντρών στην Παλαιά Διαθήκη, διηγείται επιτέλους και τη δική της ιστορία, καθώς και την ιστορία εκείνου του άγνωστου πλήθους, των γυναικών του Θεού. Όταν το φως διαθλάται μέσα από την εμπειρία τους, αλλά και μέσα από το φακό της ηθικής φαντασίας της Ανίτα Ντάιαμαντ, τα χρώματα είναι ζωηρότερα από ποτέ και η πιο παλιά ιστορία του κόσμου φαντάζει πρωτότυπη και πιο αληθινή από κάθε άλλη φορά.

Το όνομά της είναι Δείνα. Στην Παλαιά Διαθήκη γίνεται μόνο μια αποσπασματική αναφορά στη ζωή της στα πιο γνωστά κεφάλαια της Γενέσεως, που μιλούν για τον πατέρα της τον Ιακώβ και τους δώδεκα γιους του.
Με τη φωνή της Δείνας το μυθιστόρημα αποκαλύπτει τις παραδόσεις αλλά και τα προβλήματα που χαρακτήριζαν την κατάσταση των γυναικών τα αρχαία χρόνια - τον κόσμο της κόκκινης σκηνής. Ξεκινά με την ιστορία των μητέρων της, της Λείας, της Ραχήλ, της Ζελφάς και της Βαλλάς, των τεσσάρων συζύγων του Ιακώβ. Αγαπούν τη Δείνα και την προικίζουν με χαρίσματα που θα της φανούν χρήσιμα στην τραυματισμένη νεότητά της, στην άσκηση του λειτουργήματος της μαίας και στον ξένο τόπο που γίνεται η καινούρια πατρίδα της. Η ιστορία της Δείνας ξεκινά από μια αξιοσημείωτη περίοδο των απαρχών της ιστορίας και δημιουργεί μια στενή, άμεση σχέση με το παρόν.
Βαθιά συγκινητική, Η Κόκκινη Σκηνή συνδυάζει τη μεστή διήγηση με ένα πολύτιμο επίτευγμα στη σύγχρονη μυθιστοριογραφία: ρίχνει νέο φως στη ζωή των γυναικών της βιβλικής κοινωνίας.