Μηδέν  |  Σέιφ Τσαρλς

ISBN: 978-960-14-1969-5

Αρ. σελίδων 287

15,21€

Special Price13,69€

OR

Λεπτομέρειες

Οι Βαβυλώνιοι το ανακάλυψαν, οι Έλληνες το απέκλεισαν, οι Χιντού το λάτρεψαν και η Εκκλησία το χρησιμοποίησε για να αποκρούσει τους αιρετικούς.
Επί αιώνες, η δύναμη του μηδενός είχε κάτι το δαιμονικό. Από τη στιγμή που χαλιναγωγήθηκε, έγινε το πιο σημαντικό εργαλείο των μαθηματικών. Το βιβλίο ακολουθεί τον αριθμό αυτό από τη γέννησή του ως ανατολίτικη φιλοσοφική έννοια, στον αγώνα του να γίνει αποδεκτό στην Ευρώπη, μέχρι την αποθέωσή του ως μυστήριο της μαύρης τρύπας.
Σήμερα, το μηδέν βρίσκεται στην καρδιά μιας από τις μεγαλύτερες επιστημονικές διενέξεις όλων των εποχών, που αφορά την έρευνα για τη θεωρία των πάντων. Κομψό, πνευματώδες και διαφωτιστικό, το βιβλίο αποτελεί μια συναρπαστική ματιά στον πιο περίεργο αριθμό του Σύμπαντος – και ένα από τα μεγαλύτερα παράδοξα της ανθρώπινης σκέψης.

Το µηδέν ήταν το επίκεντρο της µάχης µεταξύ Ανατολής και Δύσης. Το µηδέν βρισκόταν στο κέντρο της διαπάλης µεταξύ θρησκείας και επιστήµης. Το µηδέν έγινε η γλώσσα της φύσης και το πιο σηµαντικό εργαλείο της επιστήµης των µαθηµατικών. Και τα πιο βαθιά προβλήµατα της φυσικής –ο σκοτεινός πυρήνας µιας µαύρης τρύπας και η εκτυφλωτική λάµψη της Μεγάλης Έκρηξης– είναι αγώνες για την ήττα του µηδενός.