λέμε νανουρίσματα - λέμε ιστορίες / μύθους  |  Παναγιωτοπούλου Ελευθερία&Ντβέικ Άιντα Ξένη

ISBN: 978-960-14-3682-1

Αρ. σελίδων 48

10,00€

Special Price9,00€

OR

Λεπτομέρειες

«Ένα βιβλίο για τη σηµασία των νανουρισµάτων και των ιστοριών / µύθων, που είναι ένα ταξίδι φαντασίας, ένα παράθυρο στον κόσµο». Μαρία Καλαµπόγια, Παιδίατρος

«Απλό και προσιτό σε όλους, προσφέρει άµεση σύνδεση και το πέρασµα ανάµεσα στα αναπτυξιακά στάδια από την εµβρυϊκή στη βρεφική και παιδική ηλικία. Απεικονίζει την πρώτη επαφή του παιδιού µε τον κόσµο µέσω της µουσικότητας των νανουρισµάτων και της αφήγησης των µύθων, συνεισφέροντας στην κοινωνική και ηθική ωριµότητα της ανάπτυξης του παιδιού».
Μπέττυ Μενούνου, Ψυχολόγος
 
«Το νανούρισµα και οι ιστορίες προετοιµάζουν τον ανθρώπινο ψυχισµό να µένει µόνος του, γνωρίζοντας τον εαυτό του και αντέχοντας τη µοναξιά, που δεν είναι απαραίτητα κάτι το αρνητικό.
»Μόνος και µαζί ταυτόχρονα, καθώς το ώριµο µοίρασµα µε τους γονείς οδηγεί το παιδί καθησυχαστικά στην ολοκλήρωση, βοηθώντας το να νιώθει ότι είναι ιδιαίτερο και αυθύπαρκτα ξεχωριστό, χωρίς να πληγωθεί ο ναρκισσισµός του (ο αυθεντικά δικός του τρόπος να ξεχωρίζει)».
Γιώργος Σωτηρόπουλος, Παιδοψυχίατρος
 
«Στην ολοένα και πιο απαιτητική καθηµερινότητα που ζούµε, ο ύπνος αποτελεί συχνά αντικείµενο έντονων διαπραγµατεύσεων έως και προστριβών στις σύγχρονες οικογένειες. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, µε απόλυτα κατανοητή και περιεκτική γραφή, επιτυγχάνει να επαναφέρει τον κοµβικό ρόλο των νανουρισµάτων - ιστοριών / µύθων στην ιεροτελεστία του ύπνου, αλλά και στην ολόπλευρη ανάπτυξη των µικρών παιδιών. Ένα βιβλίο απαραίτητο για τους νέους γονείς και όσους ασχολούνται µε τη φροντίδα των παιδιών».
Ξένια Τσαµπαλή, Ψυχολόγος