Η χαμένη κιβωτός της διαθήκης  |  Πάρφιτ Τιούντορ

ISBN: 978-960-14-1745-5

Αρ. σελίδων 455

20,18€

Special Price18,16€

OR

Λεπτομέρειες

Σύμφωνα με τη Βίβλο, η Κιβωτός στην οποία φυλάσσονταν οι πλάκες με τις Δέκα Εντολές που δόθηκαν στον Μωυσή, διέθετε μια τρομακτική θεία δύναμη. Αυτό το αντικείμενο, το ιερότερο στον κόσμο τόσο για τους Εβραίους όσο και για τους μουσουλμάνους, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το Ναό του Σολομώντα πριν από 2.500 χρόνια. Έκτοτε, και μέχρι τις μέρες μας, αντιμετωπιζόταν ως ένας ακόμα βιβλικός μύθος.
Ο καθηγητής Τιούντορ Πάρφιτ, συνδυάζοντας αριστοτεχνικά το διαχρονικό ενδιαφέρον μιας ενδελεχούς ιστορικής μελέτης με την αγωνία και τη δράση ενός συναρπαστικού αστυνομικού μυθιστορήματος, αφηγείται την ασύλληπτη περιπέτεια της εικοσάχρονης αναζήτησής του για την Κιβωτό της Διαθήκης και το πώς κατάφερε να πετύχει αυτό που τόσοι άλλοι που επιχείρησαν είχαν αποτύχει.
Η αποκάλυψη του ευρήματός του θα γράψει την ιστορία από την αρχή.

Ο διακεκριμένος μελετητής και λάτρης της περιπέτειας Τιούντορ Πάρφιτ αναχώρησε για την Οδύσσειά του στη Μέση Ανατολή, τον Ειρηνικό Ωκεανό και την Αφρική, με σκοπό να βρει τη χαμένη Κιβωτό. Τα ίχνη της τον οδήγησαν από τους αρχαίους κώδικες, κρυπτογραφημένους σε χειρόγραφα της Ιερουσαλήμ και της Οξφόρδης, στους θρύλους μιας παράξενης φυλής της περιοχής του ποταμού Λιμπόπο και στις επαναστατικές ανακαλύψεις της σύγχρονης γενετικής.
Κάποιοι όμως δεν ήθελαν να βρεθεί η Κιβωτός. Ο Πάρφιτ ήρθε αντιμέτωπος με πολλούς κινδύνους στα ταξίδια του: τον παρακολούθησαν, του έστησαν ενέδρα, δέχτηκε ένοπλη επίθεση, κινδύνευσε να πέσει θύμα απαγωγής. Τελικά, η αναζήτησή του τον οδήγησε σε ένα αρχαίο τεχνούργημα πανομοιότυπο με εκείνο που περιγράφεται στη Βίβλο.