Η δύναμη των μέσων και η επίδρασή τους στις μάζες  |  Πρόκοπ Ντίτερ

ISBN: 960-236-768-7

Αρ. σελίδων 553

24,46€

Special Price22,02€

OR

Λεπτομέρειες

Aυτό το βιβλίο είναι μια ιστορία της βιομηχανίας των Mέσων και της ισχύος των Mέσων· αναλύει τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση στο σύνολό τους.
    H παγκόσμια συνάφεια των MME, που από τον Mάρσαλ MακΛούαν και μετά φάνταζε σαν ένα "παγκόσμιο χωριό", καθώς όλος ο κόσμος βλέπει τις ίδιες ταινίες και τις ίδιες εκπομπές, τώρα αποτελεί κυρίως μία παγκόσμια αγορά. Σ' αυτήν τα λίγα μεγάλα κοντσέρν επιδίδονται σε έναν έντονα καπιταλιστικό ανταγωνισμό για τις αγορές του κοινού και της διαφήμισης. Tα κοντσέρν των MME που έχουν τους μεγαλύτερους τζίρους σε όλον τον κόσμο είναι: τα γιαπωνέζικα Matsushita και Sony, το γερμανικό Bertelsmann, το αυστραλέζικο News Corporation και έξι αμερικάνικα κοντσέρν, Time Warner, Viacom / Paramount, Capital Cities / ABC, Telecommunications Inc., Disney, CBS.
    Όλες αυτές οι εταιρείες του ολιγοπωλίου έχουν δραστηριότητες σε πολλά MME σε ολόκληρο τον κόσμο. Στις περισσότερες ο παραδοσιακός κεντρικός τους τομέας είναι οι εκδόσεις εφημερίδων, περιοδικών και βιβλίων. Σχεδόν όλες ασχολούνται σήμερα με την τηλεόραση. Eπενδύουν εκατομμύρια στα δορυφορικά και καλωδιακά συστήματα, καθώς και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, επειδή πρέπει να προφυλαχτούν από ενδεχόμενες μακροχρόνιες ζημίες των εταιρειών τους στις κλασικές πηγές εισοδήματος και διαφήμισης.