NEWS ROOM

 • Καρλ Λάγκερφελντ: Ένας μέγας βιβλιοφάγος!

  Καρλ Λάγκερφελντ: Ένας μέγας βιβλιοφάγος!

  Ο Καρλ Λάγκερφελντ, που έφυγε από τη ζωή στις 19 Φεβρουαρίου 2019 αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στον κόσμο της μόδας, εκτός από εμβληματικός σχεδιαστής ήταν επίσης, γλωσσομαθής και βιβλιοφάγος.

  01/03/2019
 • Έρχεται η πρώτη πλεούμενη βιβλιοθήκη στην Κίμωλο

  Έρχεται η πρώτη πλεούμενη βιβλιοθήκη στην Κίμωλο

  Το βιβλίο είναι μία από τις καλύτερες παρέες του ανθρώπου στις διακοπές. Εάν είσαι από εκείνους, που μαζί με τα μαγιό βάζουν στη βαλίτσα το αγαπημένο τους βιβλίο, η είδηση αυτή σε ενδιαφέρει!

  21/03/2019
 • Η θριαμβευτική νίκη του βιβλίου έναντι κάθε είδους οθόνης

  Η θριαμβευτική νίκη του βιβλίου έναντι κάθε είδους οθόνης

  Έχετε αναλογιστεί ποτέ πώς αισθάνεστε αφού έχετε περάσει μια μέρα μπροστά σε μια οθόνη και πώς αισθάνεστε αν έχετε περάσει μια μέρα διαβάζοντας ένα βιβλίο; Η διαφορά των δύο είναι φανερή και την αποδεικνύουν μελέτες και πειράματα από όλον τον κόσμο.

  25/03/2019
 • Το βιβλίο που κανείς δεν κατάφερε να τελειώσει

  Το βιβλίο που κανείς δεν κατάφερε να τελειώσει

  Ένα βιβλίο που δεν έμεινε στην ιστορία για το περιεχόμενο του, αλλά για το τι προκαλούσε σε όσους προσπάθησαν να το διαβάσουν. Ο συγγραφέας Ρόμπερτ Κλαρκ Κέτζι έγραψε το 1887 το βιβλίο «Σκιές από τους Τοίχους του Θανάτου», το τύπωσε σε 100 αντίτυπα και το έστειλε σε συγκεριμένους αποδέκτες.

  27/03/2019
 • Οι εκδόσεις Λιβάνη σας πάνε σινεμά!

  Οι εκδόσεις Λιβάνη σας πάνε σινεμά!

  Το After/Μετά κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 10/4 και ώρα 20.00 στα village cinemas @METRO MALL στον Άγιο Δημήτριο και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη εξασφάλισε για εσάς 3 διπλές προσκλήσεις για να παρακολουθήσετε πρώτοι την ταινία!

  03/04/2019
 • Εκδόσεις Λιβάνη: Στη Βασιλική Νευροκοπλή το βραβείο εφηβικού βιβλίου της IBBY

  Εκδόσεις Λιβάνη: Στη Βασιλική Νευροκοπλή το βραβείο εφηβικού βιβλίου της IBBY

  Μία από τις συγγραφείς που ξεχώρισαν στο διαγωνισμό του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ 2019 ήταν και η Βασιλική Νευροκοπλή στην οποία απονεμήθηκε το Βραβείο σε συγγραφέα εφηβικού – νεανικού βιβλίου, για εφήβους και νέους για το βιβλίο «Ο μικρός μονομάχος» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Α. Α. Λιβάνη.

  04/04/2019
 • «Στην Αχλή των Αιώνων»: Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση στον Ιανό Σταδίου

  «Στην Αχλή των Αιώνων»: Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση στον Ιανό Σταδίου

  Το βιβλίο της Τίνας Κατσούλη: «Στην Αχλή των Αιώνων», που κυκλοφόρησε πρόσφατα, παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στις 9 Μαΐου στο κατάμεστο cafe του βιβλιοπωλείου Ιανός στη Σταδίου στην Αθήνα. Την παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος έκαναν οι κ.κ. Φανή Ζουράρι και Δάφνη Χρήστου.

  28/05/2019
 • Η ζωή μας στο On, το κινητό μας στο Off

  Η ζωή μας στο On, το κινητό μας στο Off

  Δεν έχετε παρατηρήσει, τέσσερα άτομα σε μια παρέα, όλοι τους να έχουν καρφώσει το βλέμμα στις οθόνες των κινητών και να μιλούνε καθόλου; Από τα εικονοστοιχεία της επανάστασης των έξυπνων κινητών μας παρασέρνει και μας απορροφά, για ατέλειωτα δευτερόλεπτα, στη μικροοθόνη μιας συνδεδεμένης μικροζωής.

  10/06/2019
 • Dr. Dellis Diet: Η δίαιτα που θα σας αλλάξει τη ζωή

  Dr. Dellis Diet: Η δίαιτα που θα σας αλλάξει τη ζωή

  Μια νέα πρωτοποριακή δίαιτα παρουσιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο 54ο Πανευρωπαϊκό Διαβητολογικό Συνέδριο στο Βερολίνο. Είναι η δίαιτα της Βασικής Ινσουλίνης με την οποία κρατιέται χαμηλά η ινσουλίνη του οργανισμού για 14 ώρες τουλάχιστον και αυτό βοηθάει στην ευκολότερη και ταχύτερη απώλεια βάρους.

  18/06/2019
 • Έκθεση Φωτογραφίας «Μνήμες από τα χρόνια του Χάνσεν»

  Έκθεση Φωτογραφίας «Μνήμες από τα χρόνια του Χάνσεν»

  Ένα μοναδικό φωτογραφικό οδοιπορικό στους τόπους που πέρασαν μεγάλο μέρος της ζωής τους άνθρωποι με τη νόσο του Χάνσεν πρόκειται να παρουσιαστεί στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14 Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Κοσμητείας Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ και του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

  29/08/2019
 • Η Καρδερίνα από 19 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους

  Η Καρδερίνα από 19 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους

  Η κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος της Ντόνα Ταρτ, που κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ και διαβάστηκε από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, είναι σίγουρα μία από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς.

  11/09/2019
 • Πέτρος Κόκκαλης (1896-1962)-Ο αστός επαναστάτης ιατρός από τον αντιβενιζελισμό στον λενινισμό

  Πέτρος Κόκκαλης (1896-1962)-Ο αστός επαναστάτης ιατρός από τον αντιβενιζελισμό στον λενινισμό

  Τον Σεπτέμβριο 2019 συμπληρώνονται 123 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου ιατρού και ρομαντικού ανθρωπιστή Πέτρου Σωκρ. Κόκκαλη (1896-1962), ο οποίος με το χειρουργικό του ταλέντο και τις ρηξικέλευθες πολιτικές του ιδέες επηρέασε καταλυτικά την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης και του ρου των κοινωνικών πραγμάτων στην πατρίδα μας κατά τη διάρκεια του «σύντομου» 20ου αιώνα.

  19/09/2019
 • «H εκδίκηση του ματωμένου στιλέτου»

  «H εκδίκηση του ματωμένου στιλέτου»

  Μπορεί ένα στιλέτο να είναι ματωμένο; Φυσικά. Αλλά μπορεί να εκδικείται κιόλας δρώντας αυτόβουλα χωρίς να είναι οπλισμένο σε χέρι ανθρώπινο; Μπορείτε να φανταστείτε ένα στιλέτο να λειτουργεί μόνο του, να βρίσκει τον στόχο που είναι ο κακός και μοιραία να τον εξολοθρεύει με μια κίνηση μεθοδικά και ευθύβολα;;

  21/10/2019
 • Κριτική για το βιβλίο Με σφραγισμένα χείλη

  Κριτική για το βιβλίο Με σφραγισμένα χείλη

  Παίρνοντας το βιβλίο στα χέρια του, ο αναγνώστης γίνεται μάρτυρας μιας σκηνής που τον βάζει σε ένα φοβερό δίλημμα. Με το τέλος της κατοχής και τις πρώτες μέρες της απελευθέρωσης, μία νεαρή κοπέλα, η Μαρία, βρίσκεται στα χέρια των τιμωρών της σε μια συνοικία της Θεσσαλονίκης

  12/11/2019
 • Το βιβλίο «7 Άστρα -Η ιστορία μου» περιμένει τη δική σου ιστορία

  Το βιβλίο «7 Άστρα -Η ιστορία μου» περιμένει τη δική σου ιστορία

  Το βιβλίο «7 Άστρα -Η ιστορία μου» από τις 141 σελίδες έχει 123 λευκές σελίδες και περιμένει τη δική σου ιστορία. Ας γράψουμε όλοι εμείς οι αναγνώστες μια ιστορία, με πλούσιο περιεχόμενο, πολλά νοήματα και δυνατές σκέψεις, για μια καλύτερη και ευτυχισμένη ζωή, για έναν καλύτερο κόσμο και ας στείλουμε αυτό το βιβλίο, με τη χειρόγραφη ιστορία του καθενός μας, στον συγγραφέα Ηλία Παυλιδάκη.

  13/11/2019
 • O «βασιλιάς των βιβλίων» που αλλάζει ζωές

  O «βασιλιάς των βιβλίων» που αλλάζει ζωές

  Ένας 55χρονος έχει αφιερώσει τις τελευταίες δύο δεκαετίες της ζωής του σε έναν ανώτερο σκοπό: να γεμίσει πάνω από 450 βιβλιοθήκες, σχολεία και κέντρα μελέτης στην Κολομβία με βιβλία που βρίσκει στα σκουπίδια.

  09/01/2020
 • Αυτά είναι τα δέκα πιο διάσημα βιβλιοπωλεία στον κόσμο

  Αυτά είναι τα δέκα πιο διάσημα βιβλιοπωλεία στον κόσμο

  Ποια είναι τα πιο διάσημα βιβλιοπωλεία στον κόσμο; Ποιες είναι οι ιστορίες πίσω από αυτά; Στην παρακάτω λίστα θα βρεις τα πιο ξεχωριστά βιβλιοπωλεία σύμφωνα με το Literary Hub, καθώς και το πότε δημιουργήθηκαν και το λόγο που είναι τόσο δημοφιλή στους επισκέπτες τους.

  13/01/2020
 • Ένα ονειρεμένο φεστιβάλ για βιβλιόφιλους

  Ένα ονειρεμένο φεστιβάλ για βιβλιόφιλους

  Στο υπέροχο Μπαθ, οι λάτρεις της Τζέιν Όστεν έχουν την ευκαιρία μία φορά τον χρόνο να απολαύσουν ένα υπέροχο φεστιβάλ που τους μεταφέρει στην ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής - ακριβώς όπως εκείνης που περιγράφεται στα βιβλία της διάσημης συγγραφέως

  15/01/2020
 • Για το αστυνομικό μυθιστόρημα του Κώστα Σιμενού «Ο κλέφτης των σκουπιδιών»

  Για το αστυνομικό μυθιστόρημα του Κώστα Σιμενού «Ο κλέφτης των σκουπιδιών»

  Νομίζω –χωρίς να είμαι καθ’ύλην αρμόδιος κριτικός- ότι το βιβλίο διακρίνει ο ορθολογισμός. Ο ορθολογισμός προέρχεται από το λατινικό ratio που σημαίνει λόγος και αποδίδεται στον μεγάλο μελετητή τον Αριστοτέλη, ιερό Θωμά Ακινάτη και αποδίδει την ικανότητα του υποκειμένου να αναγνωρίζει και να παραδέχεται το είναι των όντων και την καθ’ αυτού υπόστασή τους.

  12/02/2020
 • Anna Todd:

  Anna Todd: "Ευχαριστώ τους Έλληνες αναγνώστες μου!"

  H Anna Todd είναι η συγγραφέας της best seller σειράς με τίτλο After των New York Times, του βιβλίου The Spring Girls και του πιο πρόσφατου Τhe Brightest Stars. Λάτρης του διαβάσματος, η Todd άρχισε να γράφει από το τηλέφωνό της ιστορίες στο Wattpad, τη διαδικτυακή πλατφόρμα ανάγνωσης και συγγραφής πρωτότυπων ιστοριών, με το After (Μετά) να γίνεται η πιο πολυδιαβασμένη σειρά της, ξεπερνώντας το 1,5 δισ. αναγνώσεις.

  23/09/2020