Συγγραφέας: Αδριανού Άννα  

Quick Overview


Η Άννα Αδριανού, κόρη του ηθοποιού Νίκου Βασταρδή, γεννήθηκε στην Αθήνα. Μεγάλωσε σ’ ένα περιβάλλον θεατρικό και λογοτεχνικό, που καθόρισε την ψυχοσύνθεση και τις επιλογές της. Φοίτησε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου και αμέσως πρωταγωνίστησε στο θέατρο και στην τηλεόραση.

Το θέατρο ήταν η προτεραιότητά της για πολλά χρόνια και το υπηρέτησε παίζοντας σε έργα τόσο του κλασικού όσο και του σύγχρονου ρεπερτορίου.

Επίσης συμμετείχε σε πολλές εκπομπές λόγου στο κρατικό ραδιόφωνο και σε ιδιωτικούς σταθμούς, για τις οποίες έγραφε και τα κείμενα.

Κατά καιρούς έγραψε χρονογραφήματα που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Cosmopolitan, ενώ για ένα διάστημα διατηρούσε στήλη παρουσίασης βιβλίων στο περιοδικό Βιβλίο και Media.

Από το 1990, παράλληλα με το θέατρο, άρχισε να ασχολείται και με το σενάριο. Στο πλαίσιο αυτό έγραψε το σενάριο της ταινίας «Τράνζιτο» καθώς και πολλά σενάρια για τηλεταινίες. Το σενάριό της για την τηλεοπτική σειρά συνεχείας «Φιλενάδες» επιλέχτηκε και επιδοτήθηκε από το European Script Fund. Γυρίστηκε και προβλήθηκε από τον ANT1 την ίδια χρονιά.

Στη συνέχεια έγραψε τα σενάρια των τηλεοπτικών δραματικών σειρών «Επιθυμίες», «Όσο Υπάρχει Αγάπη», «Ζευγάρια», «Ευτυχισμένες Μέρες» και «Επαφή», όπου πρωταγωνιστούσε. Παράλληλα έχει γράψει και εκδώσει την τετραλογία κόμικ Η Παράσταση που δεν Έγινε, το 1989, και το μυθιστόρημα Για Πάντα το οποίο κυκλοφορεί επίσης από τις εκδόσεις μας.