Συγγραφέας: Ιορδανίδου Σοφία  

Quick Overview

Η Σοφία Ιορδανίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και τελείωσε το Γυμνάσιο. Σπούδασε Συγκριτική Λογοτεχνία και Θέατρο στο Πανεπιστήμιο της Queen College της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια στην Ιταλία. Ολοκλήρωσε τον κύκλο του διδακτορικού της στο CUNY στη Νέα Υόρκη και το 1989 μετέφερε την εργασία του διδακτορικού της στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.
Εργάστηκε για πολλά χρόνια στο εξωτερικό ως συνεργάτης επιστημονικών επιθεωρήσεων, δημοσιογράφος διαπιστευμένη στο Λευκό Οίκο, εκφωνήτρια στη «Φωνή της Αμερικής» και ανταποκρίτρια ελληνικών εφημερίδων.
Το 1989 επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε ως δημοσιογράφος, παρουσιάστρια ειδήσεων και παραγωγός εκπομπών στην Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση. Από το 1993 είναι δημοσιογράφος και παρουσιάστρια στο MEGA CHANNEL, όπου το 1995 συγκρότησε και ανέλαβε τη Διέθυνση του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του καναλιού.
Σήμερα είναι επικεφαλής του διεθνούς τηλεοπτικού ειδησεογραφικού προκτορείου NETNEWS με έδρα την Αθήνα.
Εχει δημοσιεύσει εργασίες και επιστημονικές μελέτες. Αυτή είναι η πρώτη της απόπειρα στο ευρύτερο πεδίο της λογοτεχνίας.

Βιβλιογραφία