Συγγραφέας: Σκορίνης Νίκος  

Quick Overview

Ο Νίκος Σκορίνης γεννήθηκε στην Παλαιόβρυση Λακωνίας. Άρθρα του δηµοσιεύονται συχνά στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. 

Το 2012 κυκλοφορεί το πρώτο µυθιστόρηµά του, Δυτικοανατολικά της Γης, αρχικά από τις εκδόσεις Καµπύλη, µε τρεις συνεχόµενες ανατυπώσεις. Επανεκδίδεται το 2017 από τις εκδόσεις Λιβάνη. Το µυθιστόρηµα έχει ξεπεράσει τα 12.000 αντίτυπα και ετοιµάζεται η τηλεοπτική µεταφορά του.

Το 2016 εκδίδεται το δεύτερο µυθιστόρηµά του, Ακύµαντοι, από τις εκδόσεις Λιβάνη. Σηµειώνει µεγάλη εµπορική επιτυχία και παίρνει τον δρόµο της θεατρικής του µεταφοράς, σε σκηνοθεσία Θέµη Μουµουλίδη. Η παράσταση έχει παραδοθεί ψηφιοποιηµένη στο υπουργείο Πολιτισµού. (Το θεατρικό έργο ήταν προγραµµατισµένο να ανέβει στο θέατρο «Άλµα» τον Μάρτιο του 2019. Δύο µέρες πριν από την επίσηµη πρεµιέρα έκλεισαν τα θέατρα, εξαιτίας της πρώτης καραντίνας. Ανεβαίνει τελικά την άνοιξη του 2022.)

Τον Δεκέµβρη του 2019 παρουσιάζεται στο Ίδρυµα «Μιχάλης Κακογιάννης» το τρίτο µυθιστόρηµά του, Όπου κι αν πας να µη χαθείς. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη και ανατυπώνεται συνεχώς, πλησιάζοντας ήδη τα 20.000 αντίτυπα. Και αυτό µεταφέρεται στη θεατρική σκηνή, στο «Από Μηχανής Θέατρο», από τον σκηνοθέτη Δηµήτρη Μυλωνά. Πρεµιέρα, 8 Δεκέµβρη 2021.