Ο ∆ισεκατοµµυριούχος και ο Μοναχός  |  Κουµάρ Σινγκ Βιµπόρ

ISBN: 978-960-14-3678-4

Αρ. σελίδων 144

12,40€

Special Price11,16€

OR

Λεπτομέρειες

 Η µεγαλύτερη σοφία συχνά βρίσκεται στην απλούστερη γνώση.

 
Αν µάθαινες ότι όλα όσα έχεις διδαχτεί για την ευτυχία είναι λάθος; Αν συνειδητοποιούσες ότι η ευτυχία δεν είναι στόχος, άρα δεν µπορεί να επιτευχθεί; Αν ανακάλυπτες ότι «η πεπατηµένη» σε οδηγεί στον αµύθητο θησαυρό;
 
Το βιβλίο περιγράφει πώς δύο άνθρωποι από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις µαθαίνουν ότι, για να απολαύσει κανείς την πλέον θεµελιώδη ανθρώπινη επιθυµία, την ευτυχία, δεν απαιτούνται ούτε τιµητικοί τίτλοι ούτε η πλήρης αποκήρυξη της κοσµικής ζωής.
 
Μας βοηθά να κατανοήσουµε ότι η ευτυχία δεν είναι ένα φιλοσοφικό αίνιγµα, αλλά µια εφικτή ψυχική κατάσταση, καθώς και ότι µπορεί κανείς να απολαύσει τις µεγαλύτερες χαρές µέσα από τις πιο απλές και µικρές δραστηριότητες της καθηµερινότητας.
 
Ας απλοποιήσουµε επιτέλους την ευτυχία και ας βρούµε την εκπληκτική απάντηση στην τόσο συνηθισµένη ερώτηση: Είσαι ευτυχισµένος/η;
 
Ο Δισεκατοµµυριούχος και ο Μοναχός ζουν µέσα µας: είναι ο νους και η καρδιά. Κάθε µέρα ερχόµαστε αντιµέτωποι µε το δίληµµα να ισορροπήσουµε τη φωνή του µυαλού µε το κάλεσµα της καρδιάς. Το µυαλό βλέπει και η καρδιά νιώθει, και η αρµονία µεταξύ τους µας κάνει ευτυχισµένους. Η ευτυχία έγκειται στην ισορροπία.