Ο Θεραπευτής  |  Τουόμανεν Άντι

ISBN: 978-960-14-2702-7

Αρ. σελίδων 256

12,90€

Special Price11,61€

OR

Λεπτομέρειες

Δύο μέρες πριν από τα Χριστούγεννα και το Ελσίνκι παλεύει  απελπισμένα απέναντι στην ανελέητη κλιματική καταστροφή: σήραγγες του μετρό έχουν πλημμυρίσει, εγκαταλειμμένα οχήματα καίγονται στους δρόμους. Ολόκληρες κοινότητες εγκαταλείπουν τις εστίες τους και μετακινούνται βόρεια, όπου οι συνθήκες εξακολουθούν να είναι ανεκτές. Η κοινωνική συνοχή καταρρέει και ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας αντικαθιστούν, αλλά και υπονομεύουν, το νόμο. Ο Τάπανι Λέχτινεν, ένας μαχόμενος ποιητής, είναι από τους λίγους που αποφασίζουν να συνεχίσουν να ζουν στην πόλη. 

Όταν η δημοσιογράφος σύζυγός του Γιόχανα εξαφανίζεται, ξεκινά ένα ξέφρενο κυνήγι αναζήτησής της. Όλα δείχνουν ότι η εξαφάνιση της Γιόχανα συνδέεται με μια ιστορία που ερευνούσε για έναν κατά συρροή δολοφόνο γνωστό ως «Θεραπευτή», ο οποίος εκδικείται όλους όσους θεωρεί υπεύθυνους για την κλιματική καταστροφή… 
 
Ατμοσφαιρικό και συγκινητικό, Ο Θεραπευτής είναι ένα μυθιστόρημα για την επιβίωση, την πίστη και την αποφασιστικότητα. Ακόμα και όταν ο κόσμος μοιάζει να φτάνει στο τέλος του, η αγάπη και η ελπίδα επιβιώνουν. 
 
Κεντρικό θέμα του μυθιστορήματος είναι η αγωνιώδης αναζήτηση ενός ποιητή για την εξαφανισμένη γυναίκα του σε ένα Ελσίνκι που υφίσταται, όπως και ολόκληρος ο πλανήτης, τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης. 
Πρόκειται για ένα δυστοπικό μέλλον με τον πλανήτη στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Αρκετές περιοχές έχουν ήδη πάψει να υφίστανται λόγω της ανόδου της στάθμης των ωκεανών, η Νότια Ευρώπη παραπαίει και η Βόρεια Ευρώπη πλήττεται από συνεχείς βροχοπτώσεις και πλημμύρες. Μόνο ο απώτατος ευρωπαϊκός βορράς διατηρεί ακόμα ανεκτές συνθήκες διαβίωσης, ενώ η κοινωνική συνοχή καταρρέει, η εγκληματικότητα αυξάνεται και οι επιδημίες θερίζουν τον πληθυσμό. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, ο ήρωας επιστρατεύει κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο προκειμένου να βρει τη γυναίκα του, κάνοντας το Θεραπευτή, πέρα από όχημα για τις περιβαλλοντικές ανησυχίες του συγγραφέα και τον τρόπο αντιμετώπισης της επερχόμενης περιβαλλοντικής κρίσης, έναν ύμνο στην αγάπη.