Η σάπια καρδιά της Ευρώπης  |  Κόνολι Μπέρναρντ

ISBN: 960-236-841-1

Αρ. σελίδων 653

26,50€

Special Price23,85€

OR

Λεπτομέρειες

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Συναλλαγματικών Ισοτιμιών (ΜΣΙ) έχει επηρεάσει τη ζωή όλων μας. Η Νομισματική 'Ενωση, γόνος του ΜΣΙ, θα μας επηρεάσει ακόμη περισσότερο. Η Σάπια Καρδιά της Ευρώπης φέρνει στην επιφάνεια τις διφορούμενες έννοιες γύρω από τις προσπάθειες που καταβάλλουν πολιτικοί, τραπεζίτες και γραφειοκράτες για να φορέσουν στην Ευρώπη ένα νομισματικό ζουρλομανδύα. Βγαίνουν στο φως κρυφές ατζέντες, απόπειρες εξαπάτησης και οικονομικά ψεύδη σε μια αποστομωτική αποκάλυψη των τεχνασμάτων που χρησιμοποιούν εις βάρος της Ευρώπης οι επίδοξοι "νομισματικοί άρχοντες όλου του κόσμου".
    Ο Μπέρναρντ Κόνολι δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε καλύτερη θέση για να αποκαλύψει τα μυστικά του βρόμικου πολέμου για το χρήμα της Ευρώπης. Επί σειρά ετών βρισκόταν στην καρδιά του ΜΣΙ, επικεφαλής του τμήματος της Κομισιόν που ήταν υπεύθυνο για την παρακολούθηση και την εφαρμογή του συστήματος. Σεβαστός από ακαδημαϊκούς, κυβερνητικούς αξιωματούχους και οικονομολόγους για τις οικονομικές γνώσεις και την απόλυτη ειλικρίνειά του, γράφει με πρωταρχικό του μέλημα την αποκατάσταση του δικαιώματος των ευρωπαϊκών λαών να αποφασίζουν μόνοι για τις υποθέσεις τους. Ο στόχος του αυτός είναι που κάνει το πορτρέτο των σκοτεινών κινήτρων και της αμφιλεγόμενης λογικής πολλών ευρωπροπαγανδιστών τόσο πειστικό και συγκλονιστικό.
    Η Σάπια Καρδιά της Ευρώπης είναι ένα βιβλίο γραμμένο με τη σιγουριά που δίνει η γνώση της οικονομίας και το βάθος της πολιτικής διορατικότητας, δίνοντας τη δυνατότητα πρόσβασης στον απόκρυφο κόσμο της ευρωπαϊκής νομισματικής πολιτικής. Είναι μια σκοτεινή ιστορία δοσμένη με χιούμορ και πάθος - το πάθος για την περιγραφή ενός μηχανισμού πολιτικά καταστρεπτικού και οικονομικά διεστραμμένου και της πορείας προς τη Νομισματική 'Ενωση, η οποία, σύμφωνα με το συγγραφέα, "συνιστά απειλή όχι μόνο για την ευημερία μας αλλά τόσο για την ελευθερία όσο, τελικά, και για την ειρήνη". Κανείς απ' αυτούς που θέλουν να καταλάβουν πώς ξεγελάστηκε η Βρετανία από τους υπέρμαχους του ομοσπονδισμού και γιατί υπολειτουργεί οικονομικά και είναι έτοιμη να εκραγεί πολιτικά η Ευρώπη δεν πρέπει να χάσει αυτό το συναρπαστικό και άκρως ανησυχητικό βιβλίο.