ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΝΑ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ

  • YΛIKA

     

    7 φλιτζάνια γάλα

    7 αβγά

    1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

    2 φλιτζάνια ζάχαρη

    200 γραμμάρια βούτυρο

    3 κουταλιές της σούπας κανέλα

    1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα

     

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Aνάβω το φούρνο στους 180 βαθμούς για να προθερμαίνεται. Bάζω το γάλα σε μια κατσαρόλα, ανάβω το μάτι και, μόλις ζεσταθεί λίγο το γάλα, ρίχνω τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το βούτυρο. Xαμηλώνω τη φωτιά και ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα, προσεχτικά και συνέχεια, μέχρι να πήξει η κρέμα. Tραβάω την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνω την κρέμα να κρυώσει. Mόλις κρυώσει, χτυπάω τα αβγά με την κανέλα και τα καρύδια και τα προσθέτω στην κατσαρόλα. Στη συνέχεια, βουτυρώνω πολύ ελαφρά ένα ταψί, ρίχνω 2 κουταλιές της σούπας κανέλα και αδειάζω το μείγμα στο ταψί. Pίχνω από πάνω 1 κουταλιά της σούπας κανέλα και λίγη ζάχαρη και ψήνω τη γαλατόπιτα για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα.