Τουαρέγκ - Τα μάτια της ερήμου καίνε  |  Ζερβονικολάκης Νίκος

ISBN: 960-14-0434-1

Αρ. σελίδων 395

18,35€

Special Price16,51€

OR

Λεπτομέρειες

Μια μεγάλη περιπέτεια: Ένα πλοκάμι μαφιόζων εμπορεύεται όπλα και θάνατο από τη Μεσόγειο στη Σαχάρα. Κι ένα παιδί στη Γαύδο ονειρεύεται τις ακτές της Αφρικής. Ένας ιστός αράχνης κι ένας έρωτας. Τα μάτια της ερήμου καίνε!

Τουαρέγκ, οι πολεμιστές της ερήμου, που διατρέχουν αιώνες τη Σαχάρα. Βαθιά μέσα στα μάτια τους καθρεφτίζεται η άμμος, καίνε οι έρωτες και λάμπει η ζωή. Καμιά φορά αστράφτει το μίσος και επωάζεται η εκδίκηση. Σκληροί όσο και η ζωή που κάνουν. Τρυφεροί όσο μια όαση ύστερα από ένα εξαντλητικό ταξίδι με το καραβάνι.
Τουαρέγκ, οι άνθρωποι με τα μπλε τιρμπάνια, που αφήνουν να φαίνονται μόνο τα μάτια τους. Πολλοί τους λένε «οι μπλε άνθρωποι».
Η Σαχάρα αναπνέει αιώνες με τα όνειρά τους, όπως σαλεύει τους αμμόλοφούς της ο χαρματάν, ένας αέρας παράξενος, δύσκολος και πεισματάρης.
Τουαρέγκ! Το τσίμπημα της κόμπρας φέρνει θάνατο! Οι έρωτές τους είναι από μετάξι, όπως κι ο ουρανός στην Τενερέ. Βαθύ μπλε πάνω απ' το βαθύ κίτρινο της άμμου. «Τενερέ» σημαίνει «τίποτε» κι είναι τα πάντα. Το πιο σκληρό και ανελέητο κομμάτι της ερήμου. Αυτό που τραγουδούν με πάθος στα πιο νοσταλγικά τραγούδια τους οι Τουαρέγκ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :