Το πρώτο γυμνάσιο της Καλαμάτας  |  Διάφοροι

ISBN: 960-86741-0-7

Αρ. σελίδων 299

17,95€

Special Price16,15€

OR

Λεπτομέρειες

Η καταγραφή της ιστορίας του πρώτου Γυμνασίου της Καλαμάτας υπήρξε όνειρο ετών για πολλούς από τους αποφοίτους του. Στον τόμο αυτό κατατίθεται η συλλογική προσπάθεια πολλών ανθρώπων που αγκάλιασαν το όνειρο και θέλησαν να το κάνουν πραγματικότητα.
Προσωπικά νιώθω ιδιαίτερα ευτυχής γι' αυτήν την προσπάθεια. Πολίτης αυτής της πόλης έζησα το σχολείο στα δύσκολα -αλλά και τόσο αγαπημένα- χρόνια της μαθητικής ζωής, όταν το σχολείο ήταν η μόνη διέξοδος για να διοχετεύσουμε τις ανησυχίες της εφηβείας μας. Από το 1977 το υπηρετώ από τη θέση της καθηγήτριας και της Δ/ντριας, το αγάπησα αλλά και δέχτηκα πολλή αγάπη από αυτό.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόψυχα τη συγγραφική ομάδα, η οποία εργάστηκε αφιλοκερδώς και με αυταπάρνηση για την υλοποίηση του δύσκολου αυτού εγχειρήματος. Χάρη σε αυτούς ένα κομμάτι της ιστορίας αυτού του τόπου έλαβε σάρκα και οστά.
Πολλές ευχαριστίες επίσης αξίζουν σε όλους όσοι βοήθησαν με διάφορους τρόπους στη δημιουργία αυτού του βιβλίου. Και ιδιαίτερα σε αυτούς που πολύ ευγενικά μας παραχώρησαν φωτογραφικό υλικό και συνέβαλαν να ζωντανέψει το παρελθόν με τη γλώσσα των εικόνων.
Τέλος θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στους ευγενείς χορηγούς μας: το Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο Θέμελη, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, τον κ. Τρύφωνα Ι. Κουταλίδη και τον κ. Κωνσταντίνο Ι. Καρέλια, οι οποίοι στήριξαν οικονομικά και ηθικά την παρούσα έκδοση.
Σκοπός αυτού του βιβλίου δεν είναι να κοσμήσει τις προθήκες κάποιας βιβλιοθήκης. Μοναδική φιλοδοξία του είναι να φυλλομετρηθεί και να διαβαστεί από ανθρώπους που συμμερίζονται την αγάπη μας για το πρώτο Γυμνάσιο και την ιστορία αυτής της πόλης. Ελπίζουμε στην κατανόησή σας για τυχόν λάθη και παραλείψεις μας.

Αλεξάνδρα Βερράρου-Μέντη
Δ/ντρια του 1ου Ενιαίου Λυκείου Καλαμάτας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :