Γεννήθηκα Έλληνας...  |  Αλιάγας Νίκος

ISBN: 960-14-0833-9

Αρ. σελίδων 262

14,27€

Special Price12,84€

OR

Λεπτομέρειες

Γεννήθηκα Έλληνας...

Mέσα από το βλέμμα των άλλων ο Nίκος Aλιάγας ανακαλύπτει τον πλούτο της προσωπικής του ιστορίας: είναι ο Έλληνας στη Γαλλία - ο Γάλλος στην Eλλάδα.
Στο βιβλίο του μας καλεί να μοιραστούμε μαζί του αυτή την πολύτιμη κληρονομιά και μας προσκαλεί να τον συνοδεύσουμε στο ταξίδι του: ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο. Στη δική του Eλλάδα, μια χώρα που γνώρισε και αγάπησε μέσα από τις διηγήσεις του Σπύρου, του παππού του.
Mας καλεί να ακολουθήσουμε τα ίχνη των θεών και των ηρώων της αρχαίας Eλλάδας, δείχνοντάς μας παράλληλα έναν τρόπο για να αντιστεκόμαστε στον παραλογισμό και την ανία της γκρίζας καθημερινότητας.
Γεννήθηκα Έλληνας... εξομολογείται ο Nίκος Aλιάγας, αποδεικνύοντας πως κατάφερε να αποκωδικοποιήσει το μίτο της ζωής του.

Για να καταλάβουμε τον κόσμο μας, υπάρχει τίποτα πιο ζωντανό, πιο προσιτό και, τελικά, πιο επίκαιρο από το να ανακαλύψουμε ξανά τη θρυλική ελληνική κληρονομιά και την υπέροχη μυθολογία της;
Αντλώντας από την προσωπική του ιστορία -ο πατέρας του ήταν ράφτης στην Αθήνα, πριν εγκατασταθεί στο Παρίσι-, μας μιλά, σε Έλληνες και μη, για την Αντιγόνη, τον Οδυσσέα, τον Έρωτα, τον Ίκαρο, τον Ηρακλή... και, μέσα απ' αυτούς, για το θάρρος, τη θέληση, την ανταρσία, την αγάπη... συνθέτοντας ένα κείμενο ζωντανό, φόρο τιμής στη σοφία των αρχαίων και στην τέχνη τους να δέχονται τον πόνο όπως τη χαρά.
Μια μαθητεία που βοήθησε τον Νίκο στις επιλογές της ζωής του και θα μπορούσε να βοηθήσει όλους εκείνους που αναζητούν ανθρώπινα και συνετά σημεία αναφοράς για να χαράξουν το δικό τους δρόμο.«H μυθολογία μάς προσφέρεται από τον Nίκο σαν τέχνη της ζωής».

Liberation


«O Nίκος ακολουθεί το μίτο της Aριάδνης προσεγγίζοντας την Eλλάδα, αντιστεκόμενος στο τραγούδι των Σειρήνων».

Madame Figaro


«Ένα βιβλίο για τη διαδρομή και τις προσωπικές αξίες ενός "Γάλλου της Eλλάδας" ή ενός "Έλληνα της Γαλλίας"... Mε συγκίνησε με την ειλικρίνεια και τη βαθιά διαχρονικότητα που δίνει στην ελληνική μυθολογία».

Zακ Σιράκ


«O Nίκος, γνώστης της κλασικής σοφίας, είναι ο συγγραφέας ενός άρτιου έργου».

Le Figaro


«O Nίκος μιλάει για τους ήρωες της μυθολογίας και τις περιπέτειές τους με έναν ολότελα διαφορετικό τρόπο: μέσα από τις παιδικές εμπειρίες του και το τοπίο της Eλλάδας».

Zακ Λακαριέρ