NEWS ROOM

 • Καρλ Λάγκερφελντ: Ένας μέγας βιβλιοφάγος!

  Καρλ Λάγκερφελντ: Ένας μέγας βιβλιοφάγος!

  Ο Καρλ Λάγκερφελντ, που έφυγε από τη ζωή στις 19 Φεβρουαρίου 2019 αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στον κόσμο της μόδας, εκτός από εμβληματικός σχεδιαστής ήταν επίσης, γλωσσομαθής και βιβλιοφάγος.

  01/03/2019
 • Έρχεται η πρώτη πλεούμενη βιβλιοθήκη στην Κίμωλο

  Έρχεται η πρώτη πλεούμενη βιβλιοθήκη στην Κίμωλο

  Το βιβλίο είναι μία από τις καλύτερες παρέες του ανθρώπου στις διακοπές. Εάν είσαι από εκείνους, που μαζί με τα μαγιό βάζουν στη βαλίτσα το αγαπημένο τους βιβλίο, η είδηση αυτή σε ενδιαφέρει!

  21/03/2019
 • Η θριαμβευτική νίκη του βιβλίου έναντι κάθε είδους οθόνης

  Η θριαμβευτική νίκη του βιβλίου έναντι κάθε είδους οθόνης

  Έχετε αναλογιστεί ποτέ πώς αισθάνεστε αφού έχετε περάσει μια μέρα μπροστά σε μια οθόνη και πώς αισθάνεστε αν έχετε περάσει μια μέρα διαβάζοντας ένα βιβλίο; Η διαφορά των δύο είναι φανερή και την αποδεικνύουν μελέτες και πειράματα από όλον τον κόσμο.

  25/03/2019
 • Το βιβλίο που κανείς δεν κατάφερε να τελειώσει

  Το βιβλίο που κανείς δεν κατάφερε να τελειώσει

  Ένα βιβλίο που δεν έμεινε στην ιστορία για το περιεχόμενο του, αλλά για το τι προκαλούσε σε όσους προσπάθησαν να το διαβάσουν. Ο συγγραφέας Ρόμπερτ Κλαρκ Κέτζι έγραψε το 1887 το βιβλίο «Σκιές από τους Τοίχους του Θανάτου», το τύπωσε σε 100 αντίτυπα και το έστειλε σε συγκεριμένους αποδέκτες.

  27/03/2019
 • Οι εκδόσεις Λιβάνη σας πάνε σινεμά!

  Οι εκδόσεις Λιβάνη σας πάνε σινεμά!

  Το After/Μετά κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 10/4 και ώρα 20.00 στα village cinemas @METRO MALL στον Άγιο Δημήτριο και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη εξασφάλισε για εσάς 3 διπλές προσκλήσεις για να παρακολουθήσετε πρώτοι την ταινία!

  03/04/2019
 • Εκδόσεις Λιβάνη: Στη Βασιλική Νευροκοπλή το βραβείο εφηβικού βιβλίου της IBBY

  Εκδόσεις Λιβάνη: Στη Βασιλική Νευροκοπλή το βραβείο εφηβικού βιβλίου της IBBY

  Μία από τις συγγραφείς που ξεχώρισαν στο διαγωνισμό του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ 2019 ήταν και η Βασιλική Νευροκοπλή στην οποία απονεμήθηκε το Βραβείο σε συγγραφέα εφηβικού – νεανικού βιβλίου, για εφήβους και νέους για το βιβλίο «Ο μικρός μονομάχος» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Α. Α. Λιβάνη.

  04/04/2019
 • «Στην Αχλή των Αιώνων»: Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση στον Ιανό Σταδίου

  «Στην Αχλή των Αιώνων»: Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση στον Ιανό Σταδίου

  Το βιβλίο της Τίνας Κατσούλη: «Στην Αχλή των Αιώνων», που κυκλοφόρησε πρόσφατα, παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στις 9 Μαΐου στο κατάμεστο cafe του βιβλιοπωλείου Ιανός στη Σταδίου στην Αθήνα. Την παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος έκαναν οι κ.κ. Φανή Ζουράρι και Δάφνη Χρήστου.

  28/05/2019
 • Η ζωή μας στο On, το κινητό μας στο Off

  Η ζωή μας στο On, το κινητό μας στο Off

  Δεν έχετε παρατηρήσει, τέσσερα άτομα σε μια παρέα, όλοι τους να έχουν καρφώσει το βλέμμα στις οθόνες των κινητών και να μιλούνε καθόλου; Από τα εικονοστοιχεία της επανάστασης των έξυπνων κινητών μας παρασέρνει και μας απορροφά, για ατέλειωτα δευτερόλεπτα, στη μικροοθόνη μιας συνδεδεμένης μικροζωής.

  10/06/2019
 • Dr. Dellis Diet: Η δίαιτα που θα σας αλλάξει τη ζωή

  Dr. Dellis Diet: Η δίαιτα που θα σας αλλάξει τη ζωή

  Μια νέα πρωτοποριακή δίαιτα παρουσιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο 54ο Πανευρωπαϊκό Διαβητολογικό Συνέδριο στο Βερολίνο. Είναι η δίαιτα της Βασικής Ινσουλίνης με την οποία κρατιέται χαμηλά η ινσουλίνη του οργανισμού για 14 ώρες τουλάχιστον και αυτό βοηθάει στην ευκολότερη και ταχύτερη απώλεια βάρους.

  18/06/2019
 • Έκθεση Φωτογραφίας «Μνήμες από τα χρόνια του Χάνσεν»

  Έκθεση Φωτογραφίας «Μνήμες από τα χρόνια του Χάνσεν»

  Ένα μοναδικό φωτογραφικό οδοιπορικό στους τόπους που πέρασαν μεγάλο μέρος της ζωής τους άνθρωποι με τη νόσο του Χάνσεν πρόκειται να παρουσιαστεί στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14 Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Κοσμητείας Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ και του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

  29/08/2019
 • Η Καρδερίνα από 19 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους

  Η Καρδερίνα από 19 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους

  Η κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος της Ντόνα Ταρτ, που κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ και διαβάστηκε από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, είναι σίγουρα μία από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς.

  11/09/2019
 • Πέτρος Κόκκαλης (1896-1962)-Ο αστός επαναστάτης ιατρός από τον αντιβενιζελισμό στον λενινισμό

  Πέτρος Κόκκαλης (1896-1962)-Ο αστός επαναστάτης ιατρός από τον αντιβενιζελισμό στον λενινισμό

  Τον Σεπτέμβριο 2019 συμπληρώνονται 123 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου ιατρού και ρομαντικού ανθρωπιστή Πέτρου Σωκρ. Κόκκαλη (1896-1962), ο οποίος με το χειρουργικό του ταλέντο και τις ρηξικέλευθες πολιτικές του ιδέες επηρέασε καταλυτικά την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης και του ρου των κοινωνικών πραγμάτων στην πατρίδα μας κατά τη διάρκεια του «σύντομου» 20ου αιώνα.

  19/09/2019