ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ
 
Ιάσονας και Αργοναύτες - Καραβίας Αριστείδης

Για πάνω από τρεις χιλιετίες, η ιστορία του Ιάσονα και των Αργοναυτών συναρπάζει τον κόσμο. Το ταξίδι του Ιάσονα για να φέρει το χρυσόμαλλο δέρας από την Κολχίδα στον βασιλιά Πελία είναι μια περιπέτεια επικών διαστάσεων.

Στην εκστρατεία πήραν μέρος όλοι οι ήρωες της αρχαίας Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου του Ηρακλή.

Η Αργώ, το διάσημο πλοίο του ταξιδιού, είχε κατασκευαστεί από έλατα Πηλίου, με την καθοδήγηση της θεάς Αθηνάς. Είχε πενήντα κουπιά και στην πρύμνη ήταν τοποθετημένο ένα κομμάτι από την ιερή βελανιδιά της Δωδώνης.

 

Ας σαλπάρουμε λοιπόν με την Αργώ, τον Ιάσονα και τους συντρόφους του σε αυτό το φανταστικό και επικίνδυνο ταξίδι σε μακρινά εδάφη, με μυθικά τέρατα και επικίνδυνες θάλασσες…

 

 

 
 
 
Βιογραφικό συγγραφέα
 

Ο Αριστείδης Καραβίας γεννήθηκε και ΅εγάλωσε σε ΅ια πολύβουη γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας. Το γκρίζο της πόλης ώθησε τον ΅ικρό Αριστείδη να εφεύρει τη χρω΅ατιστή αλφάβητο και τους πολύχρω΅ους αριθ΅ούς, ώστε να ζωγραφίζει όλα τα όνειρά του.

Όταν ΅εγάλωσε, σπουδάζοντας οικονο΅ικά και γραφικές τέχνες, προσέγγισε εικαστικά και ευφάνταστα κάθε λογική και οικονο΅ική θεώρηση της παραγωγής και του προγρα΅΅ατισ΅ού. Έπαιξε ΅ε τις αφηρη΅ένες έννοιες της οπτικής και τα παράδοξα που ΅ας προσφέρει ο κόσ΅ος της φαντασίας και έτσι επινόησε, σχεδίασε και έβαλε χρώ΅α σε πά΅πολα επιτραπέζια παιχνίδια και παζλ, ε΅πνεό΅ενος και συνεργαζό΅ενος ΅ε εταιρείες παιδικών ταινιών όπως Disney, Warner Bros, Nickelodeon, Fox κ.ά. Από το 2010 απεικονίζει τα χρω΅ατιστά του όνειρα σε παιδικές εφαρ΅ογές για τα΅πλέτες και κινητά και Apple, Microsoft και Google τα ταξιδεύουν ως τα πέρατα του κόσ΅ου!!!

Οι ζωγραφιές στο χαρτί είναι ό΅ως αυτές που από το 2017 γίνονται χαρταετοί που στην πλου΅ιστή ουρά τους ΅εταφέρουν γρά΅΅ατα ΅ε απορίες και επιθυ΅ίες παιδιών στις οποίες εκείνος απαντάει σε κάθε επό΅ενη ζωγραφιά του. Τα έργα του έχουν βραβευτεί από την Disney (Creativity Award) και από τo App-Campus της Nokia και της Microsoft. Το πιο αγαπη΅ένο του βραβείο ό΅ως είναι τα λογάκια των παιδιών στις άκρες κάθε ζωγραφιάς.

Ο ΅εγαλύτερος φόβος του είναι τα γκρίζα όνειρα που κάνουν τα γρά΅΅ατα και τους αριθ΅ούς ασπρό΅αυρους και… πφφ… βαρετούς και η πιο αγαπη΅ένη του ασχολία τα στροβιλίσ΅ατα στα ουράνια τόξα!

Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του Ο΅ήρου Οδύσσεια.

 
 
Δείτε επίσης:
 
Ομήρου Οδύσσεια
Καραβίας Αριστείδης
9,34€ 8,91€
σελ.: 56
καλάθι