ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ
 
Ομήρου Οδύσσεια - Καραβίας Αριστείδης

Μετά την πτώση και την καταστροφή της Τροίας, ο Οδυσσέας, ο πολυμήχανος βασιλιάς της Ιθάκης, ξεκίνησε με τα καράβια και τους συντρόφους του για το ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα.

Όμως, ο Ποσειδώνας, ο θεός της θάλασσας, θυμωμένος επειδή ο Οδυσσέας τύφλωσε τον Κύκλωπα γιο του, τον Πολύφημο, τον τιμώρησε να περιπλανιέται δέκα ολόκληρα χρόνια σε χώρες άγνωστες, νησιά επικίνδυνα και θάλασσες ανταριασμένες. Ανθρωποφάγοι και πελώρια τέρατα μπήκαν εμπόδιο στον δρόμο του.
 
Τελικά, με την εξυπνάδα, την επιμονή, την αδάμαστη θέληση και τις υπεράνθρωπες προσπάθειές του κατάφερε να επιστρέψει στην Ιθάκη.
 
Τις ατέλειωτες περιπέτειές του και την τιτάνια προσπάθειά του μας περιγράφει ο μεγάλος ποιητής της αρχαιότητας, ο Όμηρος, στο θαυμαστό έργο του Οδύσσεια.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Βιογραφικό συγγραφέα
 

Ο Αριστείδης Καραβίας γεννήθηκε και ΅εγάλωσε σε ΅ια πολύβουη γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας. Το γκρίζο της πόλης ώθησε τον ΅ικρό Αριστείδη να εφεύρει τη χρω΅ατιστή αλφάβητο και τους πολύχρω΅ους αριθ΅ούς, ώστε να ζωγραφίζει όλα τα όνειρά του.

Όταν ΅εγάλωσε, σπουδάζοντας οικονο΅ικά και γραφικές τέχνες, προσέγγισε εικαστικά και ευφάνταστα κάθε λογική και οικονο΅ική θεώρηση της παραγωγής και του προγρα΅΅ατισ΅ού. Έπαιξε ΅ε τις αφηρη΅ένες έννοιες της οπτικής και τα παράδοξα που ΅ας προσφέρει ο κόσ΅ος της φαντασίας και έτσι επινόησε, σχεδίασε και έβαλε χρώ΅α σε πά΅πολα επιτραπέζια παιχνίδια και παζλ, ε΅πνεό΅ενος και συνεργαζό΅ενος ΅ε εταιρείες παιδικών ταινιών όπως Disney, Warner Bros, Nickelodeon, Fox κ.ά. Από το 2010 απεικονίζει τα χρω΅ατιστά του όνειρα σε παιδικές εφαρ΅ογές για τα΅πλέτες και κινητά και Apple, Microsoft και Google τα ταξιδεύουν ως τα πέρατα του κόσ΅ου!!!

Οι ζωγραφιές στο χαρτί είναι ό΅ως αυτές που από το 2017 γίνονται χαρταετοί που στην πλου΅ιστή ουρά τους ΅εταφέρουν γρά΅΅ατα ΅ε απορίες και επιθυ΅ίες παιδιών στις οποίες εκείνος απαντάει σε κάθε επό΅ενη ζωγραφιά του. Τα έργα του έχουν βραβευτεί από την Disney (Creativity Award) και από τo App-Campus της Nokia και της Microsoft. Το πιο αγαπη΅ένο του βραβείο ό΅ως είναι τα λογάκια των παιδιών στις άκρες κάθε ζωγραφιάς.

Ο ΅εγαλύτερος φόβος του είναι τα γκρίζα όνειρα που κάνουν τα γρά΅΅ατα και τους αριθ΅ούς ασπρό΅αυρους και… πφφ… βαρετούς και η πιο αγαπη΅ένη του ασχολία τα στροβιλίσ΅ατα στα ουράνια τόξα!

Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του Ο΅ήρου Οδύσσεια.

 
 
Δείτε επίσης:
 
Ιάσονας και Αργοναύτες
Καραβίας Αριστείδης
9,34€ 8,91€
σελ.: 56
καλάθι