ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ
 
H οδύσσεια του ασφαλιστικού - Μπέτσης Βασίλης, Ρομπόλης Σάββας

Το ενδιαφέρον του βιβλίου επικεντρώνεται στην ανάλυση και κατανόηση των συνθηκών εξέλιξης καθώς και των ασκούμενων πολιτικών κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα, προκειμένου να αναδειχθεί ο βαθμός σύζευξης του «οικονομικού» με το «κοινωνικό» στοιχείο της αναπαραγωγικής λειτουργίας, σε συνδυασμό και με το επίπεδο της συλλογικής και κοινωνικής ευθύνης που αναπτύχθηκε στην παροχή των κοινωνικών υπηρεσιών στη χώρα μας.

Στις επιδιώξεις του βιβλίου εντάσσονται τόσο η ανάλυση της σημερινής δυσμενούς και αδιέξοδης κατάστασης του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης (ΣΚΑ), όπως αυτή έχει διαμορφωθεί ιδίως από την εφαρμογή (2010-2016) των μνημονιακών πολιτικών, όσο και η διατύπωση, με αναλογιστική τεκμηρίωση, εναλλακτικών πολιτικών για τη μακροχρόνια οικονομική βιωσιμότητα και την κοινωνική αποτελεσματικότητα του ΣΚΑ, ώστε η κοινωνική ασφάλιση να εισέλθει στη δεκαετία του 2020 ισχυρή και ικανή να απορροφήσει, μεταξύ άλλων, τις συνέπειες των δυσμενών (baby boom) δημογραφικών εξελίξεων.

 
 
 
Βιογραφικό συγγραφέα
 

Ο Βασίλης Μπέτσης γεννήθηκε στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας και ζει στην Αθήνα.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Στατιστικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στα Χρηματοοικονομικά και Αναλογιστικά Μαθηματικά (M.Sc.) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται ως Σύμβουλος Αναλογιστής και είναι Partner στην Prudential Actuarial Solutions.

 
 
Βιογραφικό συγγραφέα
 

Ο Σάββας Ρομπόλης γεννήθηκε και ζει στην Καισαριανή. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο αγοριών.Είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (D.E.S.) του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Paris I). Διδάκτορας Οικονομικών Επιστημών (Thèse d’État) του ΙΧ Πανεπιστημίου των Παρισίων (Paris IX).Σήμερα είναι Ομότιμος Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και κατά την περίοδο 1990-2013 ήταν Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ).

 
Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο των Σάββα Ρομπόλη και Βασίλη Μπέτση Η Οδύσσεια του Ασφαλιστικού.
 
 
 
Δείτε επίσης:
 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος
Βέργος Κωνσταντίνος, Ζαρωτιάδης Γρηγόρης, Ατσαλάκης Γιώργος Σ., Γαλαριώτης Αιμίλιος Χ., Ζοπουνίδης Κωνσταντίνος, Μαριόλης Θεόδωρος, Σώκλης Γιώργος, Λαπατσιώρας Σπύρος, Μηλιός Γιάννης, Σωτηρόπουλος Δημήτρης Π., Ντόκας Ιωάννης, Ρομπόλης Σάββας, Χιόνης Διονύσης, Χλέτσος Μιχάλης
14,15€ 10,50€
σελ.: 280
καλάθι
H Οδύσσεια της ελληνικής οικονομίας
Ρομπόλης Σάββας, Μπέτσης Βασίλης
14,15€ 10,50€
σελ.: 384
καλάθι
Το δημόσιο δίκαιο στον αστερισμό της οικονομικής κρίσης (ΤΟΜΟΣ 1, B' ΕΚΔΟΣΗ)
Παυλόπουλος Προκόπης
15,96€ 15,23€
σελ.: 574
καλάθι
ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ
 
Τρόικα: Ο δρόμος προς την καταστροφή
Ιγνατίου Μιχάλης
18,59€ 13,79€
σελ.: 544
καλάθι
Tο Απάνθρωπο Καθεστώς Δανεισμού της Ελλάδας
Κασιμάτης Γεώργιος
17,73€ 16,91€
σελ.: 328
καλάθι
Η Ελληνική Πολιτική Οικονομία 2000-2010: Από την ΟΝΕ στο Μηχανισμό Στήριξης
Ρουκανάς Α. Σπυρίδων, Σκλιάς Γ. Παντελής
23,47€ 22,39€
σελ.: 512
καλάθι
 
Από την εξαχρείωση στην εξαθλίωση 1974-2012
Φίλιας Βασίλης
14,08€ 13,43€
σελ.: 281
καλάθι
ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ