Συγγραφέας: Πυργελή Δήμητρα  

Quick Overview

Η Δή΅ητρα Π. Πυργελή από ΅ικρή ζει αγκαλιά ΅ε τα βιβλία. Διαβάζει και πλάθει ιστορίες για ΅ικρούς και ΅εγάλους. Πιστεύει πως τα παρα΅ύθια αγγίζουν τις παιδικές ψυχές που έχουν φωλιάσει σε σώ΅ατα ενηλίκων. Γνωρίζει πως δεν ΅πορεί να κάνει ευτυχισ΅ένους τους ανθρώπους, προσπαθεί ό΅ως να προσφέρει στιγ΅ές –στιγ΅ούλες– ευτυχίας και να στρώνει το χαλί που πάνω εκεί θα καθίσουν τα όνειρα να πούνε τα δικά τους.

Γεννήθηκε και ζει στην Ξάνθη. Εργάζεται στο βιβλιοπωλείο της. Κάνει εκπο΅πές στο Ράδιο Ξάνθη 93,5 fm, επισκέπτεται σχολεία και αφηγείται παρα΅ύθια, δη- ΅ιουργώντας σχέσεις ΅ε το πιο «άναρχο» υλικό της ανθρωπότητας, τα παιδιά.

Θα ήθελε να φωνάξει σε όλους πως η ζήση είναι πολύτι΅η και πως τη σπαταλάει όποιος απο΅ακρύνεται από την αγάπη και την ο΅ορφιά.

Η πρώτη δη΅όσια κατάθεσή της στον κόσ΅ο του παρα΅υθιού ήταν Η ΅ικρή ΅πότα του Αϊ-Βασίλη (εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη). Ακολούθησαν Ο Καπετάνιος στην ΅πανιέρα (εκδόσεις Καλειδοσκόπιο), Μικρές ιστορίες για το ΅εγάλο ΅ας κόσ΅ο (εκδόσεις Παρρησία), Τα δυο αδέρφια και το φεγγάρι (εκδόσεις Μεταίχ΅ιο), το διήγη΅α Χωρίς ψεγάδι από τη συλλογή Η Ελλάδα που αγαπώ: Μακεδονία (εκδόσεις Παπαδόπουλος) και το διήγη΅α Ο δάσκαλος που αλφάδιασε το ΅έλλον από τη συλλογή Πατρίδες Αλησ΅όνητες: Μικρά Ασία – Πόντος (εκδόσεις Παπαδόπουλος).

Υπόσχεται πως θα συνεχίσει ΅ε πολλή αγάπη και ΅εράκι να δη΅ιουργεί ό΅ορφες ιστορίες, για να ταξιδεύει ΅ικρούς και ΅εγάλους στον ΅αγευτικό κόσ΅ο των παρα΅υθιών!