Συγγραφέας: Τόγια Ειρήνη  

Quick Overview

Η Ειρήνη Τόγια γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Ζει στην Αθήνα με το σύζυγό της Κώστα Τόγια και τις κόρες της Τζίνα και Μπέσσυ.
Ξεκίνησε το 1979 από τη Φτελιά της Μυκόνου. Ακολούθησε το 1985 η Φτελιά της Αθήνας. Από το 1985 έως το 1992 λειτουργούσαν παράλληλα και τα δύο εστιατόρια. Από το 1992 διατηρήθηκε μόνο η Φτελιά της Αθήνας.
Το Νοέμβριο του 1992, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, στη Μαδρίτη, συμμετείχε, μαζί με άλλους εκπροσώπους των δώδεκα ευρωπαϊκών χωρών, στον Πανευρωπαϊκό Γαστρονομικό Διαγωνισμό, όπου βραβεύτηκαν και τα τρία πιάτα της.
Από το 1993 έως το 1999 το εστιατόριό της περιλαμβανόταν στον κατάλογο των δέκα καλύτερων εστιατορίων της Αθήνας του περιοδικού Αθηνόραμα.

Irini Toyia was born in Corfu. She lives in Athens with her husband Konstantinos Toyias and her daughters Gina and Bessi.
She started out in 1979 with her Ftelia restaurant in Mykonos, followed by the Ftelia in Athens in 1985.
From 1985 to 1992 both restaurants operated simultaneously after which only the Ftelia in Athens was kept on.
In November 1992 Irini participated in the European Gastronomy Competition held in Madrid, then cultural capital of Europe, where all three of her dishes won awards.
From 1993 to 1999 her restaurant appeared in the top ten list for Athens restaurants in Athinorama magazine.