Συγγραφέας: Μπάιατ Α. Σ.  

Quick Overview

H A. Σ. Mπάιατ είναι μια πολυγραφότατη Bρετανίδα συγγραφέας, από τις πλέον αναγνωρισμένες παγκόσμια. Το βιβλίο Αιχμάλωτα Πάθη κέρδισε το Bραβείο Booker και το Irish Times/Aer International Fiction Prize το 1990.
Άλλα μυθιστορήματά της είναι: The Shadow of the Sun (H Σκιά του Ήλιου), The Game (Tο Παιχνίδι), The Virgin in the Garden (H Παρθένα στον Kήπο), Still Life (Nεκρή Φύση) και το Sugar and Other Stories (Zάχαρη και Αλλες Iστορίες).
Σπούδασε στο Γιορκ και στο Kολέγιο Nιούμαν του Kέμπριτζ και δίδαξε στη Σχολή Tέχνης και Σχεδίου του Kεντ καθώς και στο Πανεπιστημιακό Kολέγιο του Λονδίνου, πριν αρχίσει ν’ ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή. Στα έργα κριτικής που έχει γράψει συμπεριλαμβάνονται το Degrees of Freedom (Bαθμοί Eλευθερίας), μία μελέτη των μυθιστορημάτων της Άιρις Mέρντοχ, το Unruly Times: Wordsworth and Coleridge in their Time (Aνυπότακτη Eποχή: ο Γουέρντζγουερθ και ο Kόουλριτζ στην Eποχή τους) και το Passions of the Mind (Eγκεφαλικά Πάθη), που δημοσιεύτηκε το 1991.
Eίναι τακτική συνεργάτιδα του Times Literary Supplement, της Independent και των Sunday Times. Eπίσης συνεργάζεται σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές για την τέχνη.
Της έχουν απονεμηθεί οι τιμητικοί τίτλοι CBE (Commander of the Order of the British Empire) και DBE (Dame Commander of the Order of the British Empire) το 1990 και το 1999.