Συγγραφέας: Παναγιωτοπούλου Ελευθερία  

Quick Overview

Η Ελευθερία Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 11/11/1961. Έκανε πενταετείς σπουδές στη σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστηµίου Λοµονόσοφ της Μόσχας και πήρε Master στη Νευροψυχολογία (1986). Το 1999 ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στην Οµαδική Ψυχοθεραπεία και το 2012 αποφοίτησε από τη σχολή Κοινωνικής Ανθρωπολο-γίας του Παντείου Πανεπιστηµίου. Εργάστηκε ως ψυχολόγος στο Παιδοψυχιατρικό Νοσοκοµείο Αττικής, στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Αθηνών, στο Νοσοκοµείο Παίδων Π. & Α. 

Κυριακού, καθώς και στο γραφείο της µε οµάδες ενηλίκων. Έχει συµµετάσχει σε έρευνες, σε συνέδρια/ηµερίδες και ήταν οµιλήτρια σε σχολεία διαφορετικής βαθµίδας µε θέµατα που άπτονται του αντικειµένου της. 

Μετέφρασε από τα ρωσικά το βιβλίο Εισαγωγή στη Νευροψυχολογία της Λ. Σ. Τσβετκόβα, το οποίο κυκλοφορεί από τις ιατρικές εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδη. Έχει πραγµατοποιήσει δύο αυτοεκδόσεις: Οι Μύθοι της Düss – Παρουσίαση του Τεστ και Εγχειρίδιο για Ψυχολόγους Παιδιών και Εφήβων. Επίσης, το 2018 εκδόθηκε το πρώτο διήγηµά της, Τα Ανείπωτα, από τις Εκδόσεις Λιβάνη.

Χόµπι της είναι το διάβασµα, το γράψιµο, το περπάτηµα, η κηπουρική.