Το παλάτι των γαλάζιων δελφινιών  |  Ρίμπε Μπριγκίτε

ISBN: 960-236-848-9

Αρ. σελίδων 568

23,45€

Special Price21,10€

OR

Λεπτομέρειες

'Ενα πλούσιο ιστορικό μυθιστόρημα που παρασύρει τον αναγνώστη στο συναρπαστικό κόσμο της αρχαίας μυθολογίας, η οποία προβάλλεται από άλλη οπτική γωνία.
    Από τη μια μεριά η πατριαρχική άποψη του μύθου του Θησέα και του Μινώταυρου, που ερμηνεύεται μ' ένα νέο, ερεθιστικό τρόπο. Από την άλλη ο κρητικός μύθος προσανατολισμένος στη μητριαρχική άποψη.
    'Ηρωας του έργου είναι ο Αστερίωνας, ο γιός της θεοποιημένης βασίλισσας Πασιφάης, ο μυστηριώδης ακροβάτης στα ταυροκαθάψια. Είναι ο εκλεκτός που, σύμφωνα με το χρησμό της Μεγάλης Μητέρας, είναι ο μόνος που μπορεί να οδηγήσει την Κρήτη στην σωτηρία. Τότε συμβαίνει η έκρηξη του ηφαιστείου που ερημώνει τη νήσο Στρογγύλη, τη σημερινή Σαντορίνη. Μεγάλα παλιροϊκά κύματα έρχονται απειλητικά στην Κρήτη. 'Ομως η καταστροφή δεν έχει συντελεστεί ακόμα... Ο μόνος που γνωρίζει τον επικείμενο κίνδυνο είναι ο Αστερίωνας. Ο ήρωας είναι ο αφιερωμένος ιερέας της θεάς. Κι όμως κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά την προειδοποίησή του για την καταστροφή. Ο όλεθρος πλησιάζει όταν ο Μίνωας φέρνει στην Κρήτη ως όμηρο το διάδοχο του αθηναϊκού θρόνου, τον Θησέα. Ο Αστερίωνας αναγνωρίζει στο πρόσωπό του μια από τις τρομακτικές του οπτασίες...