Μωυσής, Τόμος Β΄ - Ο Ιδρυτής Προφήτης  |  Μεσαντιέ Ζεράλ

ISBN: 960-14-0205-5

Αρ. σελίδων 409

20,38€

Special Price18,35€

OR

Λεπτομέρειες

Ποια ήταν η αλήθεια για τη διάβαση της Ερυθράς Θάλασσας; Τι μπορεί να ήταν το μάννα που βοήθησε τους Εβραίους να επιζήσουν στην έρημο; Τι ακριβώς ήταν το καταπληκτικό φαινόμενο που προηγήθηκε της εμφάνισης του Γιαχβέ στο όρος Σινά;
Για να απαντηθούν αυτά τα περίφημα αινίγματα της Βίβλου, και ακόμα περισσότερο για να ζωντανέψουν, χρειάστηκε όλη η επιστημονική γνώση και όλη η αφηγηματική τέχνη του Ζεράλ Μεσαντιέ, η διπλή του ματιά ως ιστορικού και μυθιστοριογράφου. Σε αυτή την αυθεντική ανάπλαση, αυτή την αληθινή εποποιία που έρχονται να φωτίσουν λεπτομερείς σημειώσεις, οι μυθικοί βιβλικοί χαρακτήρες –ο Ααρών, ο φοβισμένος αδερφός, η Μαριάμ, η αδερφή που ταράζεται από την προφητική φιλοδοξία, ο Ιησούς του Ναυή, ο θεμελιωτής του πρώτου στρατού του Ισραήλ– παίρνουν καινούρια λάμψη. Κυρίως όμως, και πριν απ’ όλα, εδώ ξετυλίγεται, όπως ποτέ άλλοτε, η αφήγηση της ταραχώδους ζωής του Μωυσή και η περιπέτεια της εξόδου σε όλη τους την καθημερινή αλήθεια.
Αυτό το εμπνευσμένο μυθιστόρημα μας οδηγεί μαζί με τον Μωυσή στη Γη της Επαγγελίας και τη θεμελίωση της πατρίδας των μονοθεϊστικών θρησκειών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :