Μωυσής, Τόμος Α΄ - Ένας πρίγκιπας χωρίς κορόνα  |  Μεσαντιέ Ζεράλ

ISBN: 960-14-0049-4

Αρ. σελίδων 404

17,33€

Special Price15,60€

OR

Λεπτομέρειες

Για τον Μωυσή δε γνωρίζουμε παρά το θρύλο. Ποια, όμως, υπήρξε η πραγματικότητα; Ποιος ήταν αυτός ο γίγαντας, ιδρυτής μιας θρησκείας και ηγέτης ενός λαού; Συνδυάζοντας το μυθιστόρημα με την πραγματεία, ο Ζεράλ Μεσαντιέ μελετά και αναλύει όλα τα ιστορικά δεδομένα, επιχειρώντας την ανασύνθεση της μεγάλης αυτής προσωπικότητας και του περίγυρου μέσα στον οποίο έδρασε και μεγαλούργησε.
Ο συγγραφέας τεκμηριώνει την άποψη ότι ο Μωυσής γεννήθηκε την εποχή του Φαραώ Σέτι Α΄, το 14ο αιώνα π.Χ., και ότι ήταν ανιψιός του περίφημου Ραμσή Β΄. Ανασυνθέτοντας τα νεανικά χρόνια του Μωυσή, ο Μεσαντιέ περιγράφει με γλαφυρότητα αλλά και ρεαλισμό τα φαραωνικά ήθη της εποχής, όλη τη διαφθορά, τις συγκρούσεις και τον κυνισμό, που οδήγησαν τον ήρωά του στην εξέγερση. Κι ακόμα αναπλάθει, με τρόπο αριστουργηματικό, το σκηνικό -κοινωνικό, πνευματικό, φυσικό- πέρα από την Ερυθρά Θάλασσα, έτσι όπως αποκαλύφθηκε μπροστά στο έκθαμβο βλέμμα του θρυλικού καθοδηγητή.
Πλούσιο σε χαρακτήρες και δράση, με ρυθμό γοργό αλλά χωρίς βιασύνη, με τρόπο συγκινητικό αλλά χωρίς μελοδραματισμούς, το ιστορικό αυτό μυθιστόρημα αντιμετωπίζει με τον ίδιο σεβασμό το μύθο και την ιστορική αλήθεια, δικαιώνοντας απόλυτα την άποψη του συγγραφέα ότι «το ιστορικό μυθιστόρημα, με την ευαισθησία και τη μετριοπάθεια που το διακρίνει, είναι το πιο κατάλληλο μέσο για να ζωντανέψει κανείς έναν ήρωα – με άλλα λόγια, να τον προστατέψει από το αίσθημα δυσπιστίας που εμπνέει ο θρύλος».
Το έργο συνοδεύεται από σημειώσεις που απαντούν στα ερωτήματα και στις απορίες κάθε αναγνώστη – ακόμα κι εκείνου που διαθέτει ιστορικές ή θεολογικές γνώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :