Μια ξεχασμένη χώρα  |  Βουραζάνης Βαγγέλης

ISBN: 978-960-14-3485-8

Αρ. σελίδων 448

14,00€

Special Price12,60€

OR

Λεπτομέρειες

Ο Στέφανος Μυρίδης, οχτώ χρόνια μετά τον χαμό του αδερφού του στο μακελειό της Βεγορίτιδας, ψάχνει ακόμα τις ισορροπίες του. Η φυγή από τους αγαπημένους του θα αποδειχτεί αναπόφευκτος μονόδρομος.
 
Μια αναπάντεχη συνάντηση όμως με ένα από τα φαντάσματα του παρελθόντος έρχεται για να τον παγιδεύσει σε μια παλιά ιστορία κι έναν κύκλο αίματος που πίστευε ότι είχε κλείσει. Εγκλωβισμένος σε μια δίνη γεγονότων, ο Στέφανος θα έρθει αντιμέτωπος με παιχνίδια παγκόσμιας κυριαρχίας, ανομολόγητα αμαρτήματα του πατέρα του,
το παρελθόν του και τα φλογερά βράδια με μια νεαρή Κολομβιανή στο Μεδεγίν, το περιεχόμενο μιας θυρίδας που αποτελεί ωρολογιακή βόμβα έτοιμη ανά πάσα στιγμή να εκραγεί, εκτελεστές που τον θέλουν νεκρό, όλες τις αστυνομικές δυνάμεις της Αθήνας και μια απρόσμενη προδοσία.
 
Ο «Πολωνός» καλείται να βρει τη λύση μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, μέσα από μια οδύσσεια που ξεκινά από την Αλόννησο και καταλήγει σε μια ξεχασμένη χώρα που κάποτε κάποιοι αποκαλούσαν Μπιάφρα…

Η Ντάρια δεν ήθελε να πιστέψει ότι όλο αυτό το ζούσε. Ένιωθε ότι είχε παγιδευτεί μέσα σε κάποιο κακό εφιάλτη
και ότι από στιγμή σε στιγμή θα ξυπνούσε. Σιγουρεύτηκε ότι ήταν τελικά ξύπνια όταν άκουσε τα τελευταία λόγια
του γιατρού, και κατανοούσε απόλυτα τους λόγους που ο Στέφανος είχε αποφασίσει να σωθούν με τον θάνατό του άλλες ζωές. Δεν μπορούσε να φανταστεί κάπως αλλιώς το τέλος του, όσο κι αν ευχόταν να γεράσουν και να φύγουν μαζί, σκεβρωμένοι και αγκαλιασμένοι.
 
Τελικά η αγάπη της δεν ήταν αρκετή για να του χαρίσει τη γαλήνη σε μια ήσυχη ζωή. Αλλά πώς είχε φτάσει μέχρι εκεί;