Μαθηματικές Ολυμπιάδες για μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου  |  Λουρίδας Σωτήρης&Σάλαρης Γ. Κώστας

ISBN: 960-14-1128-3

Αρ. σελίδων 235

12,17€

Special Price10,95€

OR

Λεπτομέρειες

Περιλαμβάνει 262 Προβλήματα
59 Αριθμητικής
102 Άλγεβρας
34 Σκέψης
67 Γεωμετρίας
και
113 Προτεινόμενα Προβλήματα με τις απαντήσεις τους

***

Το βιβλίο Μαθηματικές Ολυμπιάδες είναι κύρια ένα χρήσιμο εργαλείο για τους μαθητές της πέμπτης τάξης Δημοτικού μέχρι και της τρίτης τάξης Γυμνασίου που έχουν ιδιαίτερη επίδοση στα μαθηματικά και επιθυμούν να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τη μαθηματική επίδοσή τους και να λάβουν μέρος στους Πανελλήνιους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία και υλοποιούν παραρτήματά της σε όλη την Ελλάδα.
Ακόμη, ενδιαφέρει τους καθηγητές και τους δασκάλους που προσπαθούν να καλλιεργήσουν τη μαθηματική σκέψη στους μαθητές τους και να βελτιώσουν την επίδοσή τους στα μαθηματικά.
Επίσης, ενδιαφέρει τους γονείς οι οποίοι ως μαθητές αγαπούσαν τα μαθηματικά και τώρα θέλουν να φρεσκάρουν τις γνώσεις τους και να βοηθήσουν τα παιδιά τους.
Τα προβλήματα που αναφέρονται στο παρόν βιβλίο ανήκουν σε τέσσερις βασικές θεματικές κατηγορίες. Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει ένα πρόβλημα που έχει καταχωριστεί ως πρόβλημα Αριθμητικής να μπορεί να λυθεί με τα εργαλεία της Άλγεβρας και αντίστροφα.
Τα προβλήματα είναι επιλεγμένα από μαθηματικούς διαγωνισμούς για μαθητές με ταλέντο στα μαθηματικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τη Γερμανία, τη Ρωσία, την Ιαπωνία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα.
Οι λύσεις τις οποίες δώσαμε προσπαθήσαμε να είναι απλές και πρωτότυπες και η δομή τους να βοηθάει τους μαθητές στην κατανόηση της διαδικασίας επίλυσης των προβλημάτων.
Το τελευταίο κεφάλαιο αναφέρεται σε προτεινόμενες ασκήσεις στις οποίες δίνουμε τις απαραίτητες απαντήσεις.