Η θεραπεύτρια της Αλεξάνδρειας  |  Κέστερ-Λέσε Κάρι

ISBN: 960-14-0613-1

Αρ. σελίδων 508

21,91€

Special Price19,72€

OR

Λεπτομέρειες

Αλεξάνδρεια, 106 μ.Χ. Ένα πλοίο που μεταφέρει σκλάβους μπαίνει στο λιμάνι. Η νεαρή Θάλεια, κόρη σημαντικής οικογένειας της Μικράς Ασίας, αξίζει πολλά και γι' αυτό την αγοράζει ο ωραίος Έλληνας γιατρός Λεπτίνος, χρησιμοποιώντας την αρχικά ως σκλάβα κι έπειτα ως βοηθό στο ιατρείο του.
Ενώ ο φιλόδοξος Λεπτίνος μπλέκεται σε ένα διπλό παιχνίδι ραδιουργιών ως ευνοούμενος του Ρωμαίου αξιωματούχου Τριμαλκίωνα όντας παράλληλα και εραστής της μεγάλης εχθρού του, της Αφρανίας, η Θάλεια βρίσκει την ευκαιρία να μελετήσει τα συγγράματα του Σωρανού. Έτσι σιγά σιγά κατορθώνει να αποκτήσει γνώσεις ιατρικής και να γίνει γνωστή ως μαία.
Όμως αθόρυβα υφαίνεται γύρω από τη Θάλεια ένα λεπτό δίχτυ δολοπλοκιών. Όταν το γεμάτο μυστικά δαχτυλίδι-σφραγίδα οδηγήσει στη διαλεύκανση του θανάτου ενός Φοίνικα μονομάχου, δεν τρομοκρατείται μόνο η αιγυπτιακή μητρόπολη, αλλά κινδυνεύει και η ίδια η Θάλεια.
Ποιο ρόλο παίζει η Αφρανία στη συνωμοσία; Γιατί ο Τραμαλκίωνας προστατεύει τη Θάλεια; Και γιατί ο Λεπτίνος αναχωρεί βιαστικά για τη Ρώμη;