ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «7 ΑΣΤΡΑ -Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ» ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ

 • Το βιβλίο  «7 Άστρα -Η ιστορία μου» από τις 141 σελίδες έχει 123 λευκές σελίδες και περιμένει τη δική σου ιστορία!

  Γράφει ο Κώστας Τραχανάς 

  Ας γράψουμε όλοι εμείς οι αναγνώστες μια ιστορία, με πλούσιο περιεχόμενο, πολλά νοήματα και δυνατές σκέψεις, για μια καλύτερη και ευτυχισμένη ζωή, για έναν καλύτερο κόσμο και ας στείλουμε αυτό το βιβλίο, με τη χειρόγραφη ιστορία του καθενός μας, στον συγγραφέα Ηλία Παυλιδάκη.

  Λένε ότι το πιο δύσκολο στον αναστοχασμό είναι να περιγράψεις με λέξεις το συναίσθημα. Γι΄αυτό και το κείμενο της ιστορίας σου θα διατηρεί ελεγχόμενο την εσωτερική θερμοκρασία του. Το συναίσθημα ορίζεται από το αυτοβιογραφικό περίσσευμα που παραμονεύει. Ελευθερωθείτε και φωτίστε τις σκοτεινές πλευρές του εαυτούς σας. Δεχτείτε τη σαρωτική αίσθηση ότι η ζωή σε κατακλύζει από παντού. Αυτοαναλυθείτε. Αναθεωρείστε. Εξιστορείστε. Ξεσπάστε. Λύστε τους παλιούς λογαριασμούς σας, μέσω της γραφής. Εκτονώστε την ευαισθησία σας. Χαιρετήστε  το φως που υπάρχει μέσα σας . Δώστε φως στο μέλλον σας. Εισέλθετε στην αφηγηματική χρονοκάψουλα. Η σκουληκότρυπα  προς το παρελθόν σας, κρύβει το «μυθολογικό» υλικό, που πρέπει να αναδιαταχθεί. Θυμηθείτε ότι μόνο οι ιδέες μας μπορούν να ταξιδέψουν στον χρόνο. Μίλησε, μνήμη (Ναμπόκωφ).  Ανακαλύψτε το ερμηνευτικό κλειδί για να πορευτείτε με αγάπη, πίστη και ελπίδα. Απομακρυνθείτε από τον φόβο, τις τύψεις και τη θλίψη. Τραγουδήστε ένα πολυφωνικό τραγούδι για την ζωή, την υγεία, την ευτυχία, την ομορφιά, την εντιμότητα, την προσφορά .  Αναδείξτε τον τρόπο που βλέπετε τη ζωή.  Δεν πρέπει στην ιστορία σας να κάνετε  διδασκαλία ή καταγγελία. Προσπαθήστε να ακούσετε ήχους από τις λέξεις και φωνές από τα γεγονότα της ζωής σας. Θυμηθείτε ότι είμαστε όσα έχουμε ξεχάσει. Αλλά ορισμένες φορές είμαστε και όσα καταφέρνει να μας θυμίσει ότι ξεχάσαμε, η αφήγηση  των άλλων…

  Θυμηθείτε ότι ο μέσος και απλός άνθρωπος, κάτω από ορισμένες συνθήκες και συγκυρίες, είναι αυτός που ανυψώνεται, αυτός που καταφέρνει να υπερβεί την κοινοτοπία του για έναν καλύτερο κόσμο. Ο απλός άνθρωπος συμπυκνώνει όλα τα αρχέτυπα που στοιχειώνουν τη ζωή μας και έχει μέσα του ένα ωραίο, δυνατό και μεγάλο, που τον διαπνέει.

  Η δική σας ιστορία, η απλή σας ιστορία, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο!!
  Όλα αυτά που θα γράψετε, πρέπει να τα χαρίσετε ατόφια και ανέγγιχτα, στον συγγραφέα-παρατηρητή Ηλία Παυλιδάκη .

  O Ηλίας Παυλιδάκης γεννήθηκε στην Κρήτη το 1983 και ζει στο Κάτω Βαρσαμόνερο του νομού Ρεθύμνου. Δε γνωρίζει καλή γραμματική και ορθογραφία λόγω της δυσλεξίας του. Έχει εργαστεί ως αυτοκινητιστής, ναυαγοσώστης, πωλητής κοσμημάτων, αλλά δεν μπορεί να ξεχωρίσει κανένα από αυτά τα επαγγέλματα, γιατί όλα τα έκανε με αγάπη και το καθένα τού δίδαξε κάτι διαφορετικό.

  Άλλα  βιβλία του  είναι:  « 7 Άστρα – Ο Μαθητής» και « 7 Άστρα-Το ημερολόγιο».