Η ερμηνευτική του φόνου  |  Ρούμπενφελντ Τζεντ

ISBN: 978-960-14-1372-3

Αρ. σελίδων 512

19,78€

Special Price17,80€

OR

Λεπτομέρειες

Mια καυτή καλοκαιρινή νύχτα του 1909, ο Ζίγκμουντ Φρόιντ αποβιβάζεται στη Νέα Υόρκη μαζί με τον ανταγωνιστή του, Καρλ Γιουνγκ. Aνάμεσα σε όσους τον υποδέχονται είναι κι ο δόκτωρ Στράτχαμ Γιάνγκερ, ταλαντούχος γιατρός κι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του. Κι έτσι αρχίζει η μοναδική επίσκεψη του πατέρα της ψυχανάλυσης στην Αμερική.
Το πρωί μετά την άφιξη του Φρόιντ, σ’ ένα ρετιρέ της πόλης, μια πανέμορφη νεαρή γυναίκα βρίσκεται δολοφονημένη. Την επομένη, η ατίθαση κληρονόμος Νόρα Άκτον μετά βίας γλιτώνει από το να γίνει το δεύτερο θύμα του δολοφόνου.
Ενώνοντας τις δυνάμεις του με το δήμαρχο, τον εκκεντρικό ιατροδικαστή της πόλης και το νεαρό αστυνομικό επιθεωρητή Τζίμι Λίτλμορ, ο Γιάνγκερ συμμετέχει σε μια έρευνα που αποκαλύπτει τη διχασμένη ψυχή μιας μητρόπολης στο κατώφλι μιας βίαιης νέας εποχής.

Η Ερμηνευτική του Φόνου είναι ένα απολαυστικό βιβλίο με περίτεχνη, καλοϋφασμένη πλοκή γεμάτη αναπάντεχες εκπλήξεις, επιδέξιες ανατροπές και συναρπαστικές ιδέες, και σηματοδοτεί την εμφάνιση ενός εξαιρετικού νέου συγγραφέα.

«Το 1909 ο Ζίγκμουντ Φρόιντ, συνοδευόμενος από τον τότε μαθητή του Καρλ Γιουνγκ, έκανε τη μία και μοναδική επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες για να δώσει μια σειρά διαλέξεων με θέμα την ψυχανάλυση στο Πανεπιστήμιο Κλαρκ, στο Γούστερ της Μασαχουσέτης. Ο τίτλος του επίτιμου καθηγητή που του απένειμε το Κλαρκ ήταν η πρώτη δημόσια καταξίωση που δέχτηκε ποτέ ο Φρόιντ για το έργο του. Παρά την τεράστια επιτυχία εκείνης της επίσκεψης, τα επόμενα χρόνια ο Φρόιντ μιλούσε πάντα σαν να είχε υποστεί κάποιο ψυχικό τραύμα στις ΗΠΑ. Αποκαλούσε τους Αμερικανούς “αγρίους”. Κατηγορούσε την Αμερική για χρόνιες οργανικές παθήσεις που τον βασάνιζαν πολύ πριν από το 1909. Ήταν ένα μυστήριο που προβλημάτισε ιδιαίτερα τους βιογράφους του, οι οποίοι εικάζουν ότι μόνο κάποιο άγνωστο επεισόδιο που συνέβη στη διάρκεια της παραμονής του θα μπορούσε να αιτιολογήσει τη μάλλον ανεξήγητη συμπεριφορά του».