Λεπτομέρειες

Εκείνος είναι ένας διακεκριμένος γιατρός και γοητευτικός άντρας. Εκείνη μια πανέμορφη γυναίκα που η τεράστια περιουσία και η χαλαρή ανατροφή της την έκαναν αλαζονική, αυταρχική, κακομαθημένη, έναν τύραννο για τους γύρω της. Όταν συναντιούνται, η σκληρότητά της θα πυροδοτήσει την οργή του: η εκδίκηση του γίνεται έμμονη ιδέα. Τελικά όμως η ζωή θα του κάνει το χατίρι; Αυτή τη φορά η υποταγή στο πεπρωμένο θα είναι γλυκιά...

«Είναι γνωστό ότι οι συγγραφείς παίρνουν τις ιδέες τους μέσα από τη ζωή. Να όμως που καμιά φορά οι άνθρωποι παίρνουν ιδέες μέσα από τα βιβλία! Αυτό έκανε ο φίλος μας. Στο μυαλό του ήρθε η ιστορία της Στρίγκλας που Έγινε Αρνάκι. Τώρα, βέβαια, δεν ήταν σίγουρος για το αποτέλεσμα, αλλά ήταν τόσο τυφλωμένος από την οργή του, που το αποτέλεσμα δεν τον ενδιέφερε τούτη τη στιγμή. Ήταν ο μόνος τρόπος να την κρατήσει κοντά του. Μια φωνή που μόλις ακουγόταν από το βάθος του μυαλού του του φώναξε: "Θα πας φυλακή", αλλά την αγνόησε παντελώς».

«Φεύγοντας η Μέη έσκασε ένα γλυκό χαμόγελο στον Αλέξανδρο. Εκείνος την κοίταζε που είχε αγκαλιά το γιο του και τον πλημμύρισε μια γλυκιά αίσθηση. Σκέφτηκε πόσες φορές είχε ονειρευτεί αυτή τη σκηνή αλλά με τη γυναίκα του! Δε φανταζόταν όμως ποτέ ότι θα ένιωθε αυτό το συναίσθημα με μια άλλη! Και πόσο μάλλον όταν η άλλη ήταν ΑΥΤΗ! Αυτή που για πάρτη της έπαιζε κορόνα γράμματα την υπόληψή του... Αυτή που τον πέταξε έξω σαν σκουπίδι και γκρέμισε τους κόπους του σε ένα δευτερόλεπτο!»