Η αλήθεια της Μήδειας  |  Κάλβο Πλατερό Ντανιέλ

ISBN: 960-14-0350-7

Αρ. σελίδων 216

13,25€

Special Price11,93€

OR

Λεπτομέρειες

Η νεαρή μάγισσα Μήδεια, πιστή ιέρεια της θεάς Εκάτης, κόρη του βασιλιά της Κολχίδας Αιήτη, ζει αμέριμνη στο παλάτι του πατέρα της και είναι αφοσιωμένη στη λατρεία της Θεάς και στη διαφύλαξη του θησαυρού του βασιλείου, του περίφημου Χρυσόμαλλου Δέρατος.
Την πεποίθησή της ότι σε όλη της τη ζωή θα υπηρετεί τη Μεγάλη Θεά και θα είναι η αφοσιωμένη κόρη του Αιήτη έρχεται να ανατρέψει η αποβίβαση στην Κολχίδα του Ιάσονα και των συντρόφων του από τη θεσσαλική Ιωλκό, ο οποίος απροκάλυπτα δηλώνει ότι επιθυμεί να πάρει το Χρυσόμαλλο Δέρας. Θαμπωμένη η Μήδεια από την παρουσία του, λαβωμένη από τα βέλη του έρωτα, βοηθάει τον άγνωστο γοητευτικό άντρα να πάρει το Χρυσόμαλλο Δέρας και φεύγει μαζί του στην Ελλάδα.
Ύστερα από δέκα χρόνια ζωής κοντά στον Ιάσονα και αφού του χάρισε δυο γιους, μην μπορώντας να αντέξει την προδοσία του και την ένωσή του με την κόρη του βασιλιά της Κορίνθου Κρέοντα, μεταχειρίζεται και πάλι τις μαγικές της ικανότητες για να σκοτώσει την καινούρια αγαπημένη που της τον έκλεψε και στη συνέχεια και τα δυο παιδιά της, για να τα απαλλάξει από μια ζωή γεμάτη δυστυχία και πόνο. Αφού η ίδια μετά από τόσες θυσίες για το χατίρι του αγαπημένου της πληγώθηκε τόσο πολύ, φαίνεται ότι η παραμονή των ανθρώπων στη ζωή μόνο πόνο και εγκατάλειψη τους επιφυλάσσει. Είναι σίγουρη ότι ενεργεί με πλήρη διαύγεια πνεύματος και είναι μόνο για το καλό των παιδιών της που τα εμποδίζει να ζήσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :