Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ
 
   
 
 
 
Paulo Coelho - Hippie  
ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ
 
 
 
Ευαγγελία Ευσταθίου, Είμαι… αυθεντικό παιδί της λιακάδας!»
 

ΣΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

 

Θα μπορούσε ένας λάθος έρωτας να οδηγήσει στο σωστό μονοπάτι ή μήπως το λάθος μονοπάτι να γίνει ο μόνος δρόμος για την αληθινή αγάπη; Αυτό μοιάζει να αναρωτιέται η καταξιωμένη συγγραφέας Ευαγγελία Ευσταθίου στο πέμπτο μυθιστόρημά της, Μετά την καταιγίδα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη. Οι σελίδες του είναι γεμάτες από έρωτες, ίντριγκες, πάθη, τόσο καλογραμμένα, που δεν θα μπορείτε να αφήσετε το βιβλίο από τα χέρια σας!

«Θα μπορούσαν να συμβούν και τα δύο ανάλογα με την περίπτωση», λέει η συγγραφέας στα «Επίκαιρα», απαντώντας στο ερώτημα που θέτει το βιβλίο της. «Ένας έρωτας, που εξ ορισμού χαρακτηρίζεται “λάθος” λόγω διαφοράς χαρακτήρων ή κοινωνικού υπόβαθρου, μπορεί να αποδείξει πως έχει τη δύναμη να μετατραπεί σε αληθινή αγάπη. Επίσης, μπορεί ένα λάθος μονοπάτι στη συμπεριφορά ή την προσέγγιση του άλλου να οδηγήσει σε ανορθόδοξη, ίσως, αρχή και σε δυνατό συναίσθημα στην πορεία».

 

 

Μετά την καταιγίδα ακολουθεί συνήθως η ξαστεριά και το ουράνιο τόξο. Αυτό συμβαίνει και στο βιβλίο σας;

Μετά την καταιγίδα υπάρχει περίπτωση, επίσης, να εμφανιστούν ανεμοδαρμένα βράχια, λασπωμένοι δρόμοι και παρασυρμένα σκουπίδια. Ελπίζω να κατορθώνω μέσα απ’ αυτό το βιβλίο να συγκεράσω όλες τις παρενέργειες μιας καταιγίδας και να κρατήσω το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Δεν θα ήθελα να πω αν φαίνεται ένα λαμπερό ουράνιο τόξο μετά, αλλά δεν μπορώ ν’ αντισταθώ στην παρατήρηση πως ως χαρακτήρας είμαι… αυθεντικό παιδί της λιακάδας!

 

 

Αυτό που σας απασχόλησε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο ήταν να φέρετε τους ήρωές σας αντιμέτωπους με την «καταιγίδα» της ζωής τους και να καταγράψετε τις αντιδράσεις τους κατά τη διάρκειά της;

Ήθελα να αναλύσω τον αντίκτυπο της ανατροφής στην προσωπικότητα των ανθρώπων. Μ’ ενδιέφερε να εξετάσω και να ερμηνεύσω, επίσης, την επίδραση ενός δύσκολου ή εύκολου παρελθόντος σ’ ένα απαιτητικό παρόν. Οι ήρωές μου με βοήθησαν να κινήσω τα νήματα αυτής της μικρής ή μεγάλης πρόκλησης, με τη συμπεριφορά τους σε στιγμές κρίσης, που αλληγορικά ονόμασα «καταιγίδα». Τα πάθη τους και τα λάθη τους, κατά τη διάρκειά της, αποτέλεσαν ένα συναρπαστικό ταξίδι για μένα.

 

 

Πιστεύετε γενικά ότι στα δύσκολα φαίνεται ο αληθινός εαυτός μας, οι δυνάμεις μας και μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε;

Αν και απέδωσα εντελώς μυθιστορηματικά κάποιες απ’ τις δυσκολίες της ζωής, πιστεύω πως ναι, εκεί φαίνεται ο χαρακτήρας μας, η αλήθεια ή το ψέμα του, η δύναμη ή η αδυναμία του, η σταθερότητα ή η διακύμανση στις αντιδράσεις του. Οι δυσκολίες σηματοδοτούν και τα όρια της τόλμης μας. Μπορούμε να παλέψουμε ρισκάροντας ή προτιμάμε να επιπλεύσουμε πιάνοντας γερά τα όποια σωσίβια; Οι μικρές ή μεγάλες προσωπικές μας καταιγίδες οριοθετούν τελικά και τις αντοχές μας στις θεομηνίες.

 

 

Τα κύρια χαρακτηριστικά των βιβλίων σας είναι η αγωνία, οι έρωτες, τα πάθη, οι ίντριγκες, χωρίς να λείπει και η μεταφυσική διάσταση. Πιστεύετε ότι χρειάζονται όλα αυτά για να προσελκύσει η ιστορία τον αναγνώστη;

Όλα αυτά τα στοιχεία υπάρχουν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό στις ιστορίες μου, όμως σε καμία περίπτωση δεν υποχρεώνω τον εαυτό μου να τα προσθέσω με μορφή «αλατοπίπερου» ή «συνταγής» κατά τη συγγραφή τους. Γράφω ό,τι υπάρχει στην ψυχή μου, το φιλτράρω με το μυαλό κι εκτελώ με τα δάχτυλα πατώντας τα πλήκτρα. Κατά τη σύνθεση του μύθου, έρχονται αυθόρμητα όλ’ αυτά και μάλλον τείνω να πιστέψω πως έλκομαι από την ίντριγκα και το μυστήριο περισσότερο ως χαρακτήρας παρά ως συγγραφέας!

 

 

Πώς έχει διαμορφωθεί η σχέση μας με το κοινό, μέσα από τα πέντε βιβλία που έχετε γράψει;

Η σχέση μου με το αναγνωστικό κοινό που με παρακολουθεί είναι σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης. Είναι πολλά τα μηνύματα που λαμβάνω καθημερινά από αναγνώστριες κυρίως, οι οποίες εκφράζουν την εκτίμηση και τη συμπάθειά τους. Απαντώ στο καθένα ξεχωριστά και αφουγκράζομαι τις σκέψεις που διατυπώνονται με άπειρη προσοχή. Θέλω να προσπαθώ πάντα για το καλύτερο, ώστε αυτή η εμπιστοσύνη να εδραιώνεται χρόνο με το χρόνο και να χτίζεται, αν γίνεται, ακόμη πιο δυνατή σχέση με όσους και όσες διαβάζουν τα βιβλία μου. Ελπίζω να τα καταφέρνω…

 

 

Εσείς, ως αναγνώστρια, τι ζητάτε από τους αγαπημένους σας συγγραφείς; 

Απ’ τους αγαπημένους μου συγγραφείς αποζητώ το ταξίδι, όσο κοινότοπο κι αν ακούγεται αυτό. Αποζητώ να χάνομαι στις σελίδες και να ξεχνώ για λίγο την απαιτητική καθημερινότητα. Θέλω να εκπλήσσομαι και να αναρωτιέμαι, να ψάχνω και να ανακαλύπτω, να καθοδηγούμαι και ν’ ακολουθώ, να γνωρίζω και να νιώθω. Απ’ τους αγαπημένους μου συγγραφείς, τέλος, επιθυμώ να διδάσκομαι και ν’ αποκομίζω εμπειρίες που θα κάνουν τα δικά μου συγγραφικά μονοπάτια να συνοδεύονται περισσότερο απ’ τα χρώματα του ουράνιου τόξου και λιγότερο απ’ την ορμή της καταιγίδας…

 
 
 
 
    ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
 
  •   
 
 TOP 5
 Αόρατο Νήμα
 Hippie
 Δυο στιγμές ζωής
 Σελήνη
 Ζήσε όπως η γάτα
 
     BEST SELLERS & ΝΕΟΙ ΤΙΤΛΟΙ: €9.90
 
    3 ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ €12
 
  
 
  
   
 
Ευαγγελία Ευσταθίου – Αόρατο Νήμα
   
 
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΟΚΙΜΙΩΝ


 
 
Αόρατο Νήμα
Ευσταθίου Ευαγγελία
17,70€ 15,93€
σελ. 720
καλάθι
 
γάλα και μέλι
kaur rupi
13,50€ 12,15€
σελ. 208
καλάθι
 
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ


 
 TOP 5 ΠΑΙΔΙΚΑ
 Ο τρελός του χωριού
 Το αόρατο αγόρι
 Τι μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα;
 Άφησα την ψυχή μου στον άνεμο
 Ταξίδια με τη μαμά
 
 
 
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ…BEST SELLERS & ΝΕΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΜΕ €9.90 
 
 
 
 
Ψηφιακά Βιβλία
 
Μυθιστόρημα
Δοκίμιο
Παιδικά-Εφηβικά
Εκπαιδευτικά
Ψυχολογία
Γενικά
 
Η εταιρεία
Ενημέρωση επενδυτών
Υποβολή Έργων
Προσωπικά Δεδομένα
Πολιτική Επιστροφών
Ασφάλεια Συναλλαγών
Όροι Χρήσης
Επικοινωνία
Translation rights
 
Glykeria Markopoulou
glykeria@livanis.gr
Διεθνή Best Sellers
 
Η καρδερίνα
© Εκδοτικός οργανισμός Λιβάνη | Σόλωνος 98, 10680 - Αθήνα | Τηλ.: 2103661200 | Fax: 2103617791 | Powered by eShopKey