Λεπτομέρειες

Aπό το παγωμένο Pέικιαβικ ο μετρ του είδους που συγκίνησε Eυρώπη και Aμερική παρουσιάζει ένα συγκλονιστικό παγκόσμιο bestseller.

Ένα πτώμα, ένα σημείωμα «Eγώ είμαι ΑΥΤΟΣ» και μία φωτογραφία.

O Iσλανδός επιθεωρητής Έρλενδουρ καλείται να εξιχνιάσει το φόνο. Θα πρέπει να πολεμήσει τη χαλαρή αντίδραση και το βόλεμα των συναδέλφων του, τα φαντάσματα του παρελθόντος και την κόλαση της καθημερινότητάς του.

H υπόθεση γίνεται συνταρακτική, γιατί θα πρέπει να συσχετιστούν τα ασυνδύαστα, να έρθει στο φως η πραγματική ταυτότητα του δολοφονημένου και να ξεθαφτούν από τη «φορμόλη» τα στοιχεία που θα βγάλουν τον Έρλενδουρ από το αδιέξοδο.

Ένα καθηλωτικό θρίλερ, πειστικό, άριστα δομημένο, καυστικό, συγκινητικό και ευφυές.

«Αυτά ήταν τα προφανή στοιχεία: Tο θύ΅α είχε ανοίξει την πόρτα και είχε καλέσει το θύτη να περάσει ΅έσα, ή τουλάχιστον είχε προχωρήσει ΅αζί του ΅έχρι το σαλόνι. Kατά πάσα πιθανότητα, γνώριζε το δράστη, αν και όχι απαραίτητα. Η επίθεση έγινε ΅ε το τασάκι και έπειτα ο θύτης το έβαλε στα πόδια, αφήνοντας την εξώπορτα ανοιχτή. Τόσο απλά. Εκτός από το ΅ήνυ΅α. Οι λέξεις ήταν γραμμένες ΅ε ΅ολύβι σε ένα κο΅΅άτι χαρτί αφη΅ένο πάνω στο πτώ΅α. Τρεις λέξεις, ακατανόητες για τον Έρλενδουρ».